В следващите дни на Балканите предстои период с неустойчиво лятно

...
В следващите дни на Балканите предстои период с неустойчиво лятно
Коментари Харесай

Гръмотевични бури в следващите дни

В идващите дни на Балканите следва интервал с неустойчиво лятно време. Ще се развиват гръмотевични процеси, по-интензивни в часовете следобяд и вечерта. Бурите ще са местни, с риск от градушка, внезапни пориви напразно и временен проливен дъжд.

В сряда към обяд и в часовете по-късно условия за летни гръмотевични превалявания ще има в западната половина на страната. Количествата за денонощието ще са по-значителни към планините на Югозападна България и Западна Стара планина.

В четвъртък ситуацията ще се резервира с развиване на гръмотевична облачност в хода на денонощието, като следобедните превалявания ще обзет и региони на Източна България. Черноморието още веднъж ще остане настрана от тези процеси. В петък преминаващият леден фронт ще обърне вятъра от северозапад и той ще е със мощни пориви, които по планините и някои предпланински региони ще са по-мощни със скорост над 60-70 километра в час. През деня преваляванията с гръмотевици ще са на повече места в централните и източните региони на страната. В Западна България процесите ще са изолирани, най-вече към планините.

Ако настоящите прогнози се запазят, през почивните дни в Западна и огромна част от Централна България ще е слънчево с минимални разстройства, до момента в който на изток облаците ще са повече с капацитет за краткотрайни превалявания и гръмотевици.

Температурите до петък ще останат с ления диапазон – 27-32 градуса, тук-там до 34-35. През уикенда в обичайно по-хладните региони на Запад и на места в Североизтока ще се намалят през почивните дни до дневни стойности към 22-23 градуса.

Източник: Нова тв

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР