В следващите четири дни варненци ще имат възможност да гледат

...
В следващите четири дни варненци ще имат възможност да гледат
Коментари Харесай

Фестивалът за документално кино Sofia biting docs от днес е във Варна

В идващите четири дни варненци ще имат опция да гледат 8 топ документални кино лентата по значими за обществото тематики. От 23 до 26 октомври във Фестивален и конгресен център Варна, ще се организира фестивалът Sofia biting docs. Прожекциите са всеки ден, от 18 и от 20 часа, единствено в зала " Европа ". Филмите са селектирани в влиятелни кино фестивали, имат доста оценки и се концентрират върху на пръв взор преексплоатирани, само че в реалност към момента настоящи, неуместни и спорни за обществото тематики.

Заглавията преглеждат нарушаването на човешките права, дискриминирането на другите, интеграцията на малцинствата, проблемите с околната среда, както и всичко от документалното кино, което демонстрира забавни истории и хора - филми, снимани за да осведомят и да предизвикат, да задават въпроси, които да се дискутират.

Паралелно с филмовите прожекции, в границите на фестивала, се провеждат диспути и лекции, като задачата им е не толкоз да позволяват проблеми, а да ги разпространяват, като в търсене на обективността, всеки самичък да стигне до своята истина.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР