В следващата или през по-следващата седмица ще бъде гласувано решение

...
В следващата или през по-следващата седмица ще бъде гласувано решение
Коментари Харесай

Отпускат 7 милиона лева за осигуряването на Wi-Fi в още около 700 училища

В идната или през по-следващата седмица ще бъде гласувано решение на Министерския съвет, с което ще бъдат отпуснати 7 милиона лв. за обезпечаването на Wi-Fi в към 700 учебни заведения.


С тези 700 учебни заведения общо 1800 ще станат учебните заведения в страната, в които ще има Wi-Fi и ще останат още 600 учебни заведения, които до година също би трябвало да имат Wi-Fi. Това е една цялостна архитектура за цифровото обучение - с Wi-Fi, с електронния облак, с платформата и с електронното наличие, което би трябвало да бъде гратис за учебните заведения, съобщи пред публицисти министърът на образованието и науката Красимир Вълчев на форума " Учители за цифрово обучение ".

Всички учебни заведения в страната са към 2400. В момента има към 1100 учебни заведения, в които Wi-Fi покрива съвсем цялата им територия - над 80 % от образователните площи, сподели министър Вълчев. Той добави, че би трябвало да се уголемяват и опциите за фронтално образование - посредством интерактивни дъски и проектори в учебните заведения, като по този метод се реализира образование посредством осведомителните технологии.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР