В следобедните часове в източните райони ще остане слънчево с

...
В следобедните часове в източните райони ще остане слънчево с
Коментари Харесай

Температури около и над 30° и следобедни валежи в близките дни

В следобедните часове в източните региони ще остане слънчево с сдържан вятър от изток-югоизток. В западната половина от страната ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност, само че ще вали основно в планинските региони. Максималните температури ще бъдат сред 25 и 32 градуса, по Черноморието – от 17° до 20°.

Утре ще бъде още по-топло с оптимални температури сред 28 и 33 градуса. Вятърът ще се ориентира от запад-северозапад и ще бъде сдържан, в Дунавската низина - краткотрайно мощен. Ще доминира слънчево време с условия за следобедни валежи и гръмотевици тук-там в източната половина от страната и в планинските региони.

Слънчево време ще доминира и по Черноморието , само че след обяд и вечерта тук-там по северното крайбрежие ще превали и прегърми. Максималните температури ще са в необятни граници - от 21° на север до 30° на юг. Ще духа сдържан вятър от запад-северозапад, а вълнението на морето ще бъде едва.

Слънчево ще бъде и в планините , само че в следобедните часове на доста места ще има краткотрайни превалявания и гръмотевици. Ще бъде прохладно с сдържан, краткотрайно мощен северозападен вятър, а температурите ще останат без основна смяна.

И на Балканите денят ще стартира със слънчево време, само че през втората половина на деня на доста места в северната половина от полуострова ще превали и прегърми, а вятърът от запад-северозапад краткотрайно ще се усили.

У нас, в околните дни , времето ще остане слънчево и по-топло от нормалното за края на май, само че ще има и региони със следобедни валежи и гръмотевици. Повишена възможност за по-интензивни превалявания и гръмотевични стихии има в неделя , в западната половина от страната, където се чака и значително захлаждане. В източните региони ще духа мощен южен вятър и упованията са за температури до към 35 градуса.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР