В ситуациите на забързан трафик, особено в центъра на града,

...
В ситуациите на забързан трафик, особено в центъра на града,
Коментари Харесай

Volvo Trucks - нов двоен радар открива опасности

В обстановките на забързан трафик, изключително в центъра на града, е мъчно даже за опитни водачи на камиони да възприемат всичко от околноста, обвързвано с камиона. Ето за какво Volvo Trucks предлага нова система за сигурност. Благодарение на двоен радар от всяка страна на камиона, системата разпознава по кое време, да вземем за пример, велосипедисти навлизат в рисковата зона.

„ Аварията може да се случи за част от секундата. Нашето обстойно проучване на произшествията се основава на десетилетия проучване на обстановки в действителния свят и тази нова система за сигурност оказва помощ да се избегнат евентуални конфликти “ - споделя Анна Райге Берлинг, шеф по сигурност на придвижването и продуктите във Volvo Trucks.

Ако някой се намира в мъртвата зона, системата за отбягване на непряк конфликт предизвестява с алена светлина на съответното странично огледало. Когато мигачът се употребява преди започване на промяна на лентата, алената светлина ще мига и ще прозвучи сигнален звънец от страната на евентуалния конфликт.

„ Нашата дълготрайна визия във Volvo Trucks е нулеви произшествия и сигурността е в основата на всичко, което вършим. Тази нова система е още един образец за напъните ни да реализираме тези цели “ - продължава Райге - „ Новата система ще бъде налична по целия свят от септември 2022 година за сериите Volvo FH, Volvo FM и Volvo FMX с дизелово, газово и електрическо задвижване. Моделите FL и FE ще получат новата система за сигурност през 2023 година “
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР