В Сирия за помощ на кюрдските военни формирования пристигнали 20

...
В Сирия за помощ на кюрдските военни формирования пристигнали 20
Коментари Харесай

Anadol: В Сирия пристигнали 20 италиански военни да съветват кюрдите

В Сирия за помощ на кюрдските военни формирования пристигнали 20 италиански военнослужещи, заяви турското издание Anadolu. Според изданието, италианците пристигнали още преди седмица от Ирак през североизточната провинция Хасака, следена от „ Сирийските демократични сили” (SDF), а по-късно били видяни край нефтеното находище Ал-Омар в провинция Дейр ез-Зор източно от Ефрат.

Кюрдите не един път заявяваха, че тези региони към този момент са дефинитивно „ прочистени” от терористите на ИД. Местни източници обаче настояват, че Ал-Омар е „ освободено” от американците, които се споразумели с терористите и още на идващия ден те напуснали региона. Твърди се, че на тях им е обещан % от нефтената облага.

В последно време сред SDF и терористите от ИД като че ли предходна „ черна котка”, защото връзките се трансформирали. Неотдавна в пердах край Ал-Омар кюрдите изгубили няколко души.

Очевидно компромисът сред кюрдите и Съединени американски щати с ИД не е финален, а е бил краткотрайна мярка. Сега ИД желае да си върне контрола над находището и това е проблем за кюрдите.

Включването на 20 италианците е нов персонаж на сцената, който няма никакви ангажимент към ИД. Те са неутрални и във връзка с Турция. Очаква се увеличаване на кюрдските сили, с цел да се опълчват на ИД.

Редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР