В швейцарския град Санкт Гален преместват сграда с тегло 3600

...
В швейцарския град Санкт Гален преместват сграда с тегло 3600
Коментари Харесай

Вижте как зрелищно преместват вила в Швейцария

В швейцарския град Санкт Гален реалокират постройка с тегло 3600 тона без никакви вреди. Така със скорост 1 мм/сек вилата Якоб, благосъстоятелност на благотворителното сдружение на града, „ сменя ” адреса си.
 

Denkmalschutz: 3600 Tonnen schwere Villa in der Schweiz verschoben
— WAZ (@WAZ_Redaktion)

Операцията по преместването е направено на 16 август 2017 година по авансово утвърден проект. Избутването вила Якоб, която е със статут на монумент на културата, е осъществено за 7 часа. Сградата е била се реалокира с 20 м, с цел да освободи място за нов градеж.
 

3600 Tonnen schwere Villa wird verschoben

Das Bauwerk auf dem Kreuzacker gehört zum Alterszentrum Josefshaus. 
— DeinAyurvedaNet2 (@Net2Ayurveda)

Работата по избутването на постройката стартира с присъединяване на хидравлични преси, които избутват постройката по железни релси с надолнище от 8 градуса към новия й адрес.
 


Още преди старта на акцията поръчителят и изпълнителят на преместватането се хванали на бас . На маса на една от терасите на вилата сложили чаша вино. Фирмата-изпълнител щяла да сепчели облога, единствено в случай че от чашата не се разсипела и капка по време на преместването на постройката.
 
Но за какво се е наложило преместването на постройката?
 

Schweiz: Spektakel in St. Gallen: 3600 Tonnen schwere Villa wird verschoben
— AugsburgerAllgemeine (@AZ_Augsburg)

Вилата била част от старческия център Йозефсхауз. В продължение на години благотворителното сдружение, притежател на парцела, търсело решение за различен старешки дом, който се нуждаел от саниране. През 2012 година се е появила концепцията хората и въпросния старешки дом да бъдат настанени в нова постройка. Затова задачата била да се разшири старческият център Йозефсфхауз. А с цел да може да стартира новото строителство, съществуващата вила Якоб била избутана с към 20 м.-->
 
Преместването на вила Якоб коства към 2 млн. швейцарски франка.
 

За зрелищната акция благотворителното сдружение заело специфична компания с опит в този вид активност. Сред сполучливите й премествания на здания е и фабрика за машини в Цюрих.

In St. Gallen ist heute eine 3600 Tonnen schwere Villa verschoben worden. & waren dabei
— Yannick Dillinger (@ydillinger)

Според проектите новия приют би трябвало да бъде отворен в средата на 2019 г.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР