В Швеция вече не носят маски – най-силната мярка срещу

...
В Швеция вече не носят маски – най-силната мярка срещу
Коментари Харесай

Швеция срещу България - кой как се справя с коронакризата

В Швеция към този момент не носят маски – най-силната мярка против коронакризата е обществената отдалеченост. Хората се стараят да стоят на най-малко 2 метра един от различен. И това, което ме впечатлява, е че медиите в Швеция не тръбят толкоз за ковид. Така доктор Красимир Кацарски описа какво се случва в скандинавската страна.
По думите му, проби се вършат единствено при признаци и когато се постанова да пътуват в чужбина. Д-р Кацарски сподели пред Българска национална телевизия и, че Швеция към този момент позволява на хората над 70 години да се срещат обикновено, само че се окуражава доста работата от у дома.
 Фалшивите обещания за стаден имунитет към COVID-19 Фалшивите обещания за стаден имунитет към COVID-19
Може ли стадният имунитет посредством заразяване да е отговор на пандемията от ковид? Отговор на въпроса търси в просторен материал спи...
Швеците са доста дисциплинирани и съблюдават, безапелационен е той. И твърди, че в този момент числата в Швеция са по-добре, в сравнение с в прилежащите страни. В момента няма напън над здравната система.
В България и в Швеция почти има сходно количество на новозаразени. Подходът напролет не е повлиял на обстановката в този момент, опонира пулмологът доктор Александър Симидчиев. Около половин милион души в България не обръщат внимание на нужните ограничения и когато не ги съблюдават, те стават средство за разпространяване на отдалеченост. Говорим за обществено дейни хора, посочи Симидчиев. Затова и би трябвало да носим маски – в България не можем да съблюдаваме отдалеченост по този начин, както в Швеция.
Симидчиев сподели и, че „ хората се държат като детска градина ” – по тази причина и информационната ни тактика за носенето на маски той смята за неправилна. Трябваше да обясняваме за какво следва да се носят маски, а освен, че би трябвало.
Въпросът не е да споделяме единствено цифри и да се опасяваме. Въпросът е да разбираме какво би трябвало да вършим. Не можем да реагираме бързо с медицински фрагменти – един доктор се основава за 11 години, 6 години в университета и още 5 години за процедура. Трябва да мислим с небосвод от 10 месеца напред, изясни пулмологът.
 Шведски доктор: Принуждаваха ни да оставяме хората да умират Шведски доктор: Принуждаваха ни да оставяме хората да умират
Свидетелства на родственици и следствия демонстрират, че доста от жертвите на Covid-19 в Швеция са могли да бъдат избавени, твърди германскот...
По думите му, към този момент процентът на банкет на заболели е по-нисък - 13%, по отношение на 15% преди няколко месеца. Но като безспорни цифри нещата наподобяват зле. Системата още е натоварена, не претрупана - обаче прочувствено прегаряме, тъй като все чакаме идващият месец да е по-добре, а то не е, заключи Симидчиев.
Още: " "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР