В Швеция се оплакаха от уроци по религия в училище,

...
В Швеция се оплакаха от уроци по религия в училище,
Коментари Харесай

Родители в шок! Ученици накарани да се молят по ислямски начин, общината хвали учителя

В Швеция се оплакаха от уроци по вяра в учебно заведение, в които децата са провели „ ролева игра” по ислям, оповестява "Поглед инфо ", базирайки се на портала Samhallsnytt.

Урокът се е провел на 20 декември в учебно заведение в шведската община Емабода в югоизточната част на страната. Един от родителите се е обърнал към локалните управляващи с недоволство против учителя. Според мъжа учителят е предиздвикал децата да се молят на килимите и е разделил учениците по пол.

„ Момичетата е трябвало да застанат в края на класа. След това са танцували на арабска музика и са яли арабска торта “, възмущава се родителят.

В същото време Коранът е бил прочетен на децата.

Учителят от своя страна отхвърля всички обвинявания. Според него случилото се е било просто „ ролева игра “.

Местните управляващи също се застъпват за учебното заведение и са разгласили известие на уеб страницата на общината. То акцентира, че урокът се е провел като част от програмата за запознаване със международните религии.

Твърди се, че учениците не са били принуждавани да вземат участие в играта.

„ По време на урока нито един възпитаник не е изразил угриженост. Освен това никой от родителите не е влизал в директен контакт с учителя или шефа на учебното заведение “, се споделя в изказването.

Изданието отбелязва, че принудата към молитвата опонира на религиозната независимост. Според Европейската спогодба за правата на индивида, свободата да се демонстрира вяра или разбиране може да бъде предмет единствено на ограничавания, открити от закона и нужни в демократичното общество във връзка с публичната сигурност.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР