В Швеция построиха първия по рода си път, който позволява

...
В Швеция построиха първия по рода си път, който позволява
Коментари Харесай

В Швеция построиха първия по рода си път на бъдещето

В Швеция построиха първия по рода си път, който разрешава на електрическите коли да се зареждат, до момента в който са в придвижване. Около 1,9 километра монорелсова електрическа линия е инсталирана на публичен път отвън Стокхолм и се възнамерява да се уголемява в страната и света. Превозните средства се движат по релса посредством механична ръка, която ще локализира местоположението и ще влиза в контакт с релсата. При изпреварване ръката автоматизирано се повдига.

Линията е обвързвана към електрическата мрежа. Енергийното ползване на всяко транспортно средство се пресмята от системата, което разрешава разноските за електричество да се начисляват на всеки консуматор. Електрифицираният път се изпитва благодарение на електрифицирани камиони, създадени като част от плана.

" Един от най-важните въпроси на нашето време е въпросът по какъв начин да се създадем автомобилния превоз без изкопаеми горива действителност -, съобщи Ханс Сел, ръководител на консорциум eRoadArlanda, който е виновен за плана. - Сега имаме решение, което ще направи това допустимо, това е необикновено. Швеция е на върха на тази технология, която се надяваме да представим в други региони на страната и света. "

Предимството на електрифициращите пътища е, че съществуващата инфраструктура може да понижи потреблението на сила и въглеродните излъчвания с минимални промени. Швеция към този момент е международен водач в чистата сила и през 2015г.шведският министър-председател Стефан Льовен разгласи, че страната му ще стане една от първите, свободни от потребността от горива страни.

Проектът, създаден от „ eRoadArlanda “, е бил един от няколкото опита на шведската транспортна администрация да сътвори електрифицирани пътища. Той е част от напъните на страната да направи транспортната инфраструктура изцяло самостоятелна от течните горива. Инициаторите считат, че единствено главните пътища - към 3% от общата пътна мрежа - ще би трябвало, бъдат изменени, с цел да се понижат въглеродните излъчвания. По-кратки пътувания сред тези основни пътища могат да се съкратят доста, употребявайки тези возила./БГНЕС

Източник: factor-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР