В Швеция финансирането на въоръжените сили е нараснало рекордно, а

...
В Швеция финансирането на въоръжените сили е нараснало рекордно, а
Коментари Харесай

Швеция е убедена, че в случай на война ще успее да спре Русия

В Швеция финансирането на въоръжените сили е повишено рекордно, а главнокомандващият Военновъздушни сили на страната Карл-Йохан Едстрьом съобщи, че скандинавското кралство има задоволително капацитет за основаване на военни проблеми на , съгласно обява на шведското изданиеDagens Nyheter.
Планът за развиване на въоръжените сили на Швеция за интервала 2021-2025 година допуска доста нарастване на разноските за защитата. Отбранителната политика на Швеция стартира да се трансформира през 2015 година след събитията в Крим. Изданието отбелязва, че от този момент връзките сред суперсилите непрекъснато се утежняват и едната или другата страна демонстрира мускули в районите, прилежащи на Швеция. Шведското военно управление е решително, че при положение на опасност от война страната им ще успее да възпре Русия от нахлуване, предава организация Фокус.
 Швеция се разгласи за неотложно започване на договарянията сред Европейски Съюз и Северна Македония Швеция се разгласи за неотложно започване на договарянията сред Европейски Съюз и Северна Македония
Европейски Съюз би трябвало неотложно да стартира договаряния със Северна Македония за влизането на републиката в обединена Европа. Това заяви шведският въ...
„ Армията, флотът и Военновъздушни сили Швеция могат да основат идея за всички равнища на спор, от допустима въоръжена офанзива, подготовка за борба, прекосяване към мястото на спора до прекосяване към конфликт на шведска територия. Имаме задоволително капацитет, с цел да създадем проблеми даже за подобен огромен съперник като Русия. Можем да използваме уязвимостите на съперника за личните си ползи. Това е, което ще отработим по време на ученията, развивайки уменията си. Ето за какво желаеме да изградим мощ “, сподели Едстрьом.
За създаване на въоръжените сили управляващите в страната отделят от ден на ден средства. През 2021 година сумата доближи 66 милиарда крони, а до 2025 година ще се усили до 89 милиарда крони.
Изданието също по този начин отбелязва, че всички типове шведски войски вземат участие в взаимни учения със Съединени американски щати и скандинавските съседи на все по-различни равнища.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР