В щата Гуджарат в Западна Индия вярващи ходят веднъж седмично

...
В щата Гуджарат в Западна Индия вярващи ходят веднъж седмично
Коментари Харесай

Индийци се мажат с кравешка тор срещу COVID-19

В щата Гуджарат в Западна Индия вярващи вървят един път седмично във ферми за крави, с цел да покриват телата си с кравешки тор и урина с вярата, че това ще увеличи имунитета им против или ще им помогне да се възстановят. Информацията оповестява изданието Euronews, представено от БГНЕС.
В индуизма кравата е заветен знак на живота и земята и от епохи индусите употребяват кравешки тор за разчистване на домовете си и за молитвени ритуали, вярвайки, че има лечебни и антисептични свойства.
 В Индия изхвърлят трупове на умряли от ковид в река Ганг В Индия изхвърлят трупове на умряли от ковид в река Ганг
Най-малко тридесет тела на хора, умряли от COVID-19, са локализирани във водите на река Ганг в индийския град Буксар, написа The Times...
„ Дори лекари идват тук. Те имат вяра, че тази терапия усъвършенства техния имунитет и могат да се грижат за пациенти без боязън “, сподели Гаутам Манилал Бориса, асоцииран управител във фармацевтична компания, по думите на който практиката му е помогнала да се възвърне от COVID-19 предходната година.
Докато участниците в ритуалите чакат сместа от тор и урина по телата им да изсъхнат, те прегръщат или отдават респект на кравите и практикуват йога, с цел да покачат равнищата на силата си. След това покритието се измива с кравешко мляко или мътеница.
Лекари и учени в Индия и по света неведнъж предизвестяват да не се практикуват различни способи за лекуване на COVID-19, като споделят, че те могат да доведат до подправено възприятие за сигурност и да усложнят здравословните проблеми.
„ Няма съответни научни доказателства, че кравешкият тор или урината работят за повишение на имунитета против COVID-19, това се основава напълно на убеждения “, сподели доктор Джаялал, народен ръководител на Индийската здравна асоциация. „ Съществуват и опасности за здравето, свързани с размазването или потреблението на тези артикули - редица заболявания могат да се разпространят от животното върху хората “.
 СЗО: Индия неглижира ковид и може да създаде проблем за целия свят СЗО: Индия неглижира ковид и може да създаде проблем за целия свят
Разпространяващият се в Индия вид на COVID-19 (т.нар. двоен мутант B.1.617) е по-заразен и евентуално е в положение да преодолее няко...
Има и опасения, че практиката може да способства за разпространяването на вируса, защото включва хора, които се събират в групи.
Знаете, пандемията от ковид аргументи съсипия в Индия, като досега са обявени 22,66 милиона случая и 246 116 умряли. Експертите споделят, че действителният брой може да е 5 до 10 пъти по-висок и жителите в цялата страна се борят за болнични кревати, О2 или медикаменти, а доста от тях умират заради липса на лекуване.
Темата продължава.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР