В шеги и закачки са ни управлявали 8 месеца хора,

...
В шеги и закачки са ни управлявали 8 месеца хора,
Коментари Харесай

ГЕРБ: Управлявали са ни 8 месеца в шеги и закачки

" В смешки и закачки са ни управлявали 8 месеца хора, които са некомпетентни и единствено на думи имат вяра в разделяне на управляващите и правовата страна. " На няколко решения на Конституционния съд посветиха през днешния ден брифинг от ГЕРБ. Последно, през вчерашния ден Конституционен съд постанови, че гласуваното от предходния парламент решение за заплащанията на парите за пътни поправки от 2020 и 2021 година е противоконституционно.

Александър Ненков напомни обаче и другите решения на Конституционния съд.

По първия проблем Конституционен съд споделя доста ясно: Несъвместимо е с Конституцията намесата в друга държавна институция . Парламентът не може да се меси в работата на изпълнителната власт по какъв начин да регламентира спор сред частни лица. По втория проблем, който Конституционен съд афишира за противоконституционен: двойното поданство на някогашния министър председател, длъжностен министър на стопанската система и сегашен съпредседател на " Продължаваме промяната " Кирил Петков. Третият проблем, който също е противоконституционен съгласно Конституционен съд, е изборът на ръководител на КЕВР.

Моралната и политическата отговорност не топли българските жители, уточни Ненков и добави, че нямало и помен от автомагистралите и тунелите, строени по време на ръководството ГЕРБ, а единствено " празни приказки ". Той настоя медиите да питат депутата от Политическа партия и някогашен ръководител на Комисията по районна политика Настимир Ананиев кой му е дал описът от строителни компании и на каква база е стъпвал той.

Бившият районен министър и сегашен народен представител от ГЕРБ Николай Нанков също съобщи, че е удовлетворен, че към момента има институции, които бранят правовата страна, крепят закона и институционалния ред в България. Политическа партия би трябвало да се засрамят и да поемат политическа отговорност , настоя той.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР