В сезона на отпуските и на фона на ограничения и

...
В сезона на отпуските и на фона на ограничения и
Коментари Харесай

Как да пътувате безопасно към морето?

В сезона на отпуските и на фона на ограничавания и ограничения в  Европейски Съюз голям % от българите взеха решение да почиват по родното Черноморие. Това докара до затруднено напредване по автомагистралата за морето, голям брой произшествия, тапи и претрупан трафик. Въпреки всички предизвестия за ограничение на скоростта, рационалното шофиране към момента е надалеч от действителността, което постанова да бъдете изключително деликатни, с цел да стигнете невредими и безвредно до мястото, което сте избрали за почивката си.

Как да шофирате по-безопасно?

1. Изберете обиколни направления. Горещото време и натовареният трафик по автомагистралата, както и превишената скорост, вършат автомагистралата рисково място това лято. По-сигурно, по-приятно и по-прохладно ще пътувате, избирайки обходен маршрут. Допълнително преимущество е опцията да почивате на приятни места, да разгледате забележителности и любопитни кътчета от България, както и да се насладите на природата. Този вид обходни пътища нормално имат дървета, които поддържат температурата по-ниска и пътуването е по-приятно и по-прохладно.

2. Намалете скоростта. Морето ще бъде там и след 10 минути. Не си заслужава риска да шофирате с по-висока скорост, с цел да стигнете по-бързо.

3. Проверете редовността на автомобила в лицензиран сервиз, преди да тръгнете.

4. Заредете задоволително гориво. Ако попаднете в запушване, горивото ще ви избави от жегите и ще се насладите на прохладата от климатика в автомобила ви. Това е изключително значимо, в случай че пътувате с дребни деца, които са изключително податливи на топлинен удар, грозящ здравето и живота им.

5. Осигурете си първокласен сън, преди да пътувате. Това ще изостри бдителността ви. Сънливостта е изключително рискова зад кормилото.

6. Почивайте постоянно. Избирайте прохладни места, крайпътни градини, чешми със студена вода. Избягвайте тежката храна и стимулиращите питиета по време на почивките. Хидратирайте тялото си с вода и при нужда – чаша кафе.

7. Тръгнете доста рано сутринта. Така ще избегнете интензивния трафик. 3 сутринта е идеално време за пътешестване, което ще ви обезпечи невисок трафик, доста време за безгрижно шофиране и почивки по пътя.
 Шофьорските неточности, които съвсем всеки позволява през лятото, а НЕ би трябвало Шофьорските неточности, които съвсем всеки позволява през лятото, а НЕ би трябвало
Не е загадка, че с времето водачите натрупат опит, само че и стават все по-безотговорни. Те считат, че са задоволително обиграни, с цел да си разреша...

Допълнителни препоръки за безвредно шофиране:

- Спазвайте рестриктивните мерки на скоростта.

- Включвайте мигача задоволително рано, преди да предприемете изпреварване изключително на автомагистралата, където доста метри се изминават за секунди.

- Спазвайте отдалеченост от другите коли. Колкото по-голяма отдалеченост спазвате, толкоз по-малка е вероятността от конфликт.

- Не изпреварвайте, в случай че нямате отлична видимост.
 Шофиране в жегата: 5 съвета по какъв начин да ви е хладно без климатик Шофиране в жегата: 5 съвета по какъв начин да ви е хладно без климатик
Големите жеги обгърнаха цялата страна и е огромна тъга да се пътува денем без да имате. Експертите дадоха някои препоръки на собствениц...

- Ако шофирате през нощта, прекарайте малко време на открито, преди да запалите автомобила, с цел да се приспособяват очите ви.

- При мощен вятър внимавайте за хвърчащи предмети и отпадъци, които могат да лишават вниманието ви или видимостта и да са причина за злополука.

- Поддържайте гумите си задоволително твърди и в изрядно положение. Меките гуми могат да доведат до съществени пътни произшествия.

- Спазвайте разпоредбите да не говорите по телефона, да не се разсейвате и да не пускате кормилото, с цел да отпиете от кафето си. Винаги дръжте кормилото с двете ръце. Това може да избави живота ви при пръсване на гума на пътя.

- Не шофирайте, в случай че не се чувствате добре. Психическо или физическо неразположение може да бъде извънредно рисково по време на дълъг път.

Още от ПЪТЕШЕСТВИЯ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР