В Севлиево се подготвят за тазгодишното издание на Празника на

...
В Севлиево се подготвят за тазгодишното издание на Празника на
Коментари Харесай

В Севлиево се готвят за Празника на тиквата

В Севлиево се приготвят за тазгодишното издание на Празника на тиквата, който ще се организира на 14 и 15 октомври на пл. “Свобода”. Очаква се събитието да събере посетители от целия свят.

По покана на кмета на Община Севлиево - доктор Иван Иванов, ще участва готвачът Андре Токев, индивидът, готвил специалитети за Бил Клинтън, Ангела Меркел, Вал Килмър, Джон Кери, Фейтлес, Дъстин Хофман, Шарън Стоун, Жан Клод Ван Дам и доста други

Той персонално ще награди участниците в единствената по рода си у нас кулинарна галерия от тиквени блюда “Тиквено изкушение”. Целият град тръпне в очакване да вкуси специфичната чорба от тиква с пяна от джинджифил и канела, неопитвания до момента мус от тиква и ябълки с печени тиквени семки и неповторимия сладолед от тиквено олио, за какъвто локалните още не са чували.

Гостите на празника ще имат опция да опитат и от тиквеника - рекордьор, подготвен от майстор-готвачите на ресторант „ Одеса”, „ Кулинар”, „ Севлиево Плаза” и „ Хелиос”. Тази година за изработката на вкусния колос ще бъдат вложени най-вече български артикули – 63 кг. кори за баница, 120 кг. тиква, 21 кг. захар, 16 кг. орехи, 22 литра олио, 12 кг. пудра захар и половин кг. ванилия. Към всичко това ще бъдат добавени и 200 гр. канела.

За положителното въодушевление на всички на "Сцената на гения " ще се погрижат съставите при Детски комплекс - Севлиево, детски фолклорен отбор „ Развитие”, вокална група “Децата на Севлиево” и група Up stream voices. Организаторите не са пропуснали да приготвят песни, танци, креативен работилници, изненади и несъмнено – награди.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР