В Северозападна България горивата в момента са най-скъпи. Във Видин

...
В Северозападна България горивата в момента са най-скъпи. Във Видин
Коментари Харесай

Бензинът и дизелът в Северозапада са най-скъпи

В Северозападна България горивата сега са най-скъпи. Във Видин и Монтана зареждат с 1 ст. за литър по-скъпи бензин и дизел, демонстрират данни на профилираната интернет платформа fuelo.net.
Бензинът и дизелът в страната са поскъпнали през юли надлежно с шест и с четири стотинки за литър.
Средната цена на литър А-95 на бензиностанциите в края на юли доближи 1.77 лева (+3.5%), с наклонност на застой през първите дни на август, а дизелът се продава приблизително по 1.79 лева, или с 4 ст. по-скъпо от цените през юни.
Спрямо месец юли 2019 година горивата са надлежно с 45 ст. и 48 ст. за литър по-евтини.
Пропан-бутанът за месец е поскъпнал с 5 ст. за литър и сега се продава по 0.84 лева
Дори и с минималното повишаване на горивата, по наши калкулации, пътят до морето тази година ще излезе с близо 50 лева по-малко по отношение на предходната година.
Според класацията на цените на горива по области при започване на август в Шумен зареждат най-евтините бензин и дизел.
Там и двата типа гориво се продават приблизително по 1.73 лева за литър. Като бензинът е с 4 ст. по-евтин от междинната цена за страната, а дизелът е с цели 6 ст. по-евтин. Пропан-бутанът в Шумен коства 0.80 лева./литър, което е с 4 ст. по-малко от междинното равнище за страната.
С 3 ст. по-ниска от междинната е цената на бензин А-95 във Велико Търново (1.74 лева за литър), а дизелът в остарялата столица (1.74 лева./л) е с цели 5 ст. за литър по-евтин, по отношение на междинното равнище за страната.
При пропан-бутана разликата е с 2 ст. надолу в цената (0.82 лева./л).
София в тази класацията е на забележителното седмо място по най-евтин бензин А-95. В София бензинът се продава по 1.74 лева за литър, което е с 3 ст. под междинната цена за страната. Дизелът в столицата също е с 3 ст. по-евтина (1.76 лева./л) от междинното равнище.
Пропан-бутанът се продава по 0.83 лева./л, или с 1 ст. по-евтино от междинното равнище.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР