В северния град Кирят Шмона министър-председателят Бенямин Нетаняху заяви, че

...
В северния град Кирят Шмона министър-председателят Бенямин Нетаняху заяви, че
Коментари Харесай

Нетаняху: Готови сме за война

В северния град Кирят Шмона министър-председателят Бенямин Нетаняху съобщи, че " Израел избира да възвърне сигурността в региона, без да води война с " Хизбула ", само че е подготвена да го направи ", съобщи The Times of Israel.

" Хизбула " ни заблуди съществено през 2006 година и ни заблуждава съществено даже в този момент ", декларира той пред бойците от 769-а районна бригада.

" Тя вижда тук голяма мощ, единството на един народ, решимостта да направи всичко належащо, с цел да възвърне сигурността на север, и аз ви споделям - това е моята политика ", добави министър-председателят на Израел.

Нетаняху беседва с бойците часове откакто противотанкова ракета на " Хизбула " удари града.

" Разбира се, избираме това да стане без широкомащабна акция, само че това няма да ни спре. Дадохме им образец какво се случва с техните другари на юг, това ще се случи и тук, на север. Ще създадем всичко, с цел да възстановим сигурността ", акцентира той.

Коментарите на Нетаняху идват на фона на изказванията на " Хизбула ", че не търсят война с Израел. Малко по-рано The Washington Post заяви, че чиновници на Белия дом са загрижени, че министър председателят на Израел Бенямин Нетаняху може да стартира пълномащабна война против терористичната група " Хизбула " в Ливан, съобщи " Фокус ".
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР