В Северна Македония дебатите в парламента по т.нар. френско предложение

...
В Северна Македония дебатите в парламента по т.нар. френско предложение
Коментари Харесай

Парламентът в Скопие продължава дебатите по френското предложение -

В Северна Македония дебатите в Народното събрание по така наречен френско предложение за начало на договаряния с Европейски Съюз не престават и през днешния ден.

Разискванията в Народното събрание ще продължат поради двама неуспели да се изкажат депутати от опозицията през вчерашния ден, заяви БНР. И през втория ден представителите от ръководещата партия бяха заглушавани от вувузели. Противниците на препоръчаната преговорна рамка носеха тениски с обичайното " НЕ " и надписи, с които подчертаваха македонска принадлежност. Те произнасяха речи, които завършваха с демонстративно късане на френското предложение.

Стигна се и до обвинявания, че ръководителят на Еврокопейската комисия Урсула фон дер Лайен е била в четвъртък в Скопие, с цел да стерилизира страната. А един от депутатите на ВМРО- ДПМНЕ изля чаша с алена багра върху трибуната - знак, по думите му, на кръвта на починалите в предишното герои.

Опозиционните ВМРО-ДПМНЕ и " Левица " упорстват за отменяне на предлагането, което съгласно тях значи директна " асимилация и българизация на македонския народ ", изнудване и идно непрестанно възпрепятстване на процеса на европейска интеграция от страна на България.

Според ръководещите - преговорната рамка подсигурява " отбрана на македонската еднаквост и език ” и бърз старт на договаряния за пълноправно участие в Европейски Съюз.

След като приключат изявленията през днешния ден, Народното събрание би трябвало да гласоподава проектозаключения, направени от парламентарната група на ръководещата коалиция, само че не е ясно по кое време

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР