В Северна Италия археолози откриха зъб от дете . Възрастта

...
В Северна Италия археолози откриха зъб от дете . Възрастта
Коментари Харесай

Откритие: Имало е Homo sapiens в България и неандерталци в Италия по едно и също време

В Северна Италия археолози откриха зъб от дете. Възрастта на находката е към 48 000 години. Засега това е най-новото доказателство за наличието на неандерталци в района. Резултатите от проучването са оповестени в „ “.
Зъбът е открит в Рипаро дел Бройон на хълмовете Беричи в региона на. Учените са открили, че това е млечен горен десен зъб, който е принадлежал на дете на възраст 11-12 години. Генетичният разбор демонстрира, че притежателят на зъба по майчина линия е обвързван с неандерталците, живеещи в днешна Белгия.
 Пещерата Бачо Киро, от която е тръгнал първият човек в Европа, ще бъде отворена от 14 май Пещерата Бачо Киро, от която е тръгнал първият човек в Европа, ще бъде отворена от 14 май
След 2 месеца изключително състояние пещерата Бачо Киро посреща гости от на следващия ден. Учени потвърдиха, че оттова е тръгнал първият човек в Ев...
Според италиански учени от университетите в Болоня, които са изследвали находката, това е доста значимо изобретение, тъй като хвърля светлина върху миграционния път на неандерталците през интервал, когато Европа е била населявана интензивно от актуалните хора, измествайки неандерталците.
„ Това е доста значимо, като се регистрира, че когато това дете е изгубило зъба, общности от Homo sapiens към този момент са съществували на хиляди километри в “, сподели Стефано Бенаци, координатор на проучването. Това прави Венето основно място за разгадаване на последователното изгубване на неандерталците в Европа. "
Откритието е станало допустимо с помощта на новаторски проучвателен способи, употребявани от учените.
Предварителните резултати от разкопките в Рипаро дел Бройон демонстрират, че неандерталците са употребявали мястото дълго време, защото учените са разкрили тук кремъчни ловни принадлежности от локален камък и доста остатъци от хванати животни.
 Първите хора са тръгнали от пещерата Бачо Киро Първите хора са тръгнали от пещерата " Бачо Киро "
Първите следи от Homo sapiens (разумни хора) са в Европа, в пещерата " Бачо Киро ", която се намира до Дряновския манастир.  Открити...
„ Производството на принадлежности, основно от кремък, демонстрира високата адаптивност на неандерталците и систематичното им потребление на суровините, налични в региона им на престояване “, отбелязва различен създател на проучването, професор Марко Пересанти от университета във Ферара.
Археологическата работа в Рипаро дел Бройон е част от плана за проучване на биокултурните промени, настъпили в Италия по време на прехода от неандерталец към Homo sapiens. Целта на плана е да разбере по кое време актуалните хора са пристигнали в Южна Европа, каква е била повода за техния адаптивен триумф и за какво неандерталците в последна сметка са изчезнали. Учени от Германия и Англия вземат участие в този план дружно с италиански археолози.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР