В Северна Гърция недоволстват от увеличения брой мигранти от Турция,

...
В Северна Гърция недоволстват от увеличения брой мигранти от Турция,
Коментари Харесай

В Гърция готвят протест заради наплив от мигранти, пресичащи река Марица

В Северна Гърция недоволстват от нараствания брой мигранти от Турция, пресичащи река Марица, оповестява в. „ Катимерини “.

 © БГНЕС
Граждански организации от североизточните градове Комотини, Александруполис и Димотика възнамеряват митинги в понеделник на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Кипи “ на гръцко-турската граница. Организаторите на демонстрацията оповестиха, че ще блокират пункта с жива верига.

Според локални медии най-новият напор на мигранти в региона се дължи на желанието на бежанците да прекосят река Марица преди началото на зимата и повишението на равнището на реката.

Само за предишния месец на гръцка територия са влезнали 1525 мигранти и са задържани 72 трафиканти на хора в Тракия. Бежанците, съумели да прекосят гръцко-турската граница се придвижват на групи от трима, петима и даже 10 души, пътуващи през нощта в посока Солун – пешком, в камиони на трафиканти или по жп релсите.

Източници на в. „ Катимерини “ настояват, че интернационалните банди за трафик на хора са се струпали на границата с Турция и наемат български, молдовски, иракски, сирийски, марокански и даже гръцки и македонски трафиканти за прехвърлянето на мигранти и бежанци към вътрешността на страната.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР