В серия от статии, подготвени от специалистите на Медицински комплекс

...
В серия от статии, подготвени от специалистите на Медицински комплекс
Коментари Харесай

От ембриотрансфера до теста за бременност

В серия от публикации, готови от експертите на Медицински комплекс „ Д-р Щерев “, ви представяме другите стъпки, през които минава една инвитро процедура. Днес ще ви срещнем с десетте дни на трепетно очакване от осъществяването на прехвърлянето на оплодените ембриони до деня на теста за бременност.

С провеждането на ембриотрансфер завършва профилираната част от осъществяването на една инвитро процедура. От тук нататък следва очакване на резултатът от процедурата. В самия ден на прехвърлянето на ембриони, след овакантяване на болничното заведение, е целесъобразно пациентката да остане у дома и да се занимава с релаксиращи и приятни занимания. В идващите дни на очакване обаче не е целесъобразно затваряне у дома, където тревожните мисли за идния резултат, могат да станат завладяващи. Далеч по-подходящо е дамата да се отдаде на разноски навън, срещи другари и всички занимания, които й носят наслада и успокоение.

В последния стадий на една инвитро процедура най-честите питания са свързани с това какво може и какво е противопоказано да се прави до момента в който се чакат мечтаните две чертички на теста за бременност. Това, което е несъмнено, че не е нужно тези дни на очакване да бъдат прекарани на легло.

Повече за нещата, които не са предлага да вършиме в последния стадий на една инвитро процедура, може да прочетете в jenata.blitz.bg.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР