В сериозни неприятности изпаднаха фенове на Левски, които пристигнаха в

...
В сериозни неприятности изпаднаха фенове на Левски, които пристигнаха в
Коментари Харесай

Опожариха автомобил на левскари в Хърватия

В съществени неприятности изпаднаха почитатели на Левски, които дойдоха в Хърватия, с цел да поддържат “сините ” в дуела от втория прелиминарен кръг на Лига Европа против локалния Хайдук Сплит.

В последните дни в страната се сътвори отрицателно въодушевление против последователите на Левски, което ескалира с наближаването на мача.

Местните ултраси безусловно устроиха лов на левскари по улиците на Сплит, където хайки от хърватски хулигани са нападали всяка групичка от българи.

Местната полиция наложи ограничавания на българите да се придвижват из центъра и те обикалят единствено в радиус от стотина метра от хотела, в който са отседнали.

По-тежко е било ситуацията в Задар, където автомобил с българска регистрация е бил разпален. В колата са били и документите на нашите сънародници, които са получили изгаряния при опита да ги спасят.

Местната полиция превантивно задържала най-малко 20 българи.

“Умишлено пристигнахме в Задар, а не отидохме в Сплит, с цел да няма конфликти, само че тук локалните лумпени се бяха организирали и атакуваха на групи. Запалиха една от колите, с които пътуват почитателите, а на петима от момчетата в нея им изгоряха документите.

На всичкото от горната страна бяха задържани. Говорил съм с българския консул в Загреб, който се провежда да пътува към Задар. Всички почитатели за здрави, като единствено един бе ударен с бутилка в главата ", разяснява пред Sportal.bg ръководителя на НКП Степан Хиндлиян.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР