В секретна шифрограма от посолството на България във Вашингтон се

...
В секретна шифрограма от посолството на България във Вашингтон се
Коментари Харесай

Сезираха ДАНС и Цацаров за администрацията на Румен Радев

В секретна шифрограма от посолството на България във Вашингтон се вижда като адресат началникът на кабинета на президента Иво Христов, разгласи депутатът от ГЕРБ Антон Тодоров на специалин брифинг в Народното събрание.

Този факт навежда на доста съществени терзания във връзка с това дали в администрацията на президента се съблюдава Закона за класифицирана информация. Вчера сме уведомили основния прокурор, ръководителя на ДАНС и ръководителя на ДИКСИ дали им нарушение на Закона за класифицираната информация, продължи той.

Секретната шифрограма е от 26 февруари 2017 година, когато страната е ръководена от служебното държавно управление. " Отнася се за извършени диалози на посланика Тихомир Стойчев с представители на корпорацията, производител на изтребителите Ф-16 ", посочи Тодоров, представен от " Фокус ".

Това, че Иво Христов няма достъп до класифицирана информация се удостоверява от отговор на мое запитване до комисията ДИКСИ, изясни Антон Тодоров.

Предвид на изключително сензитивната тематика и диалозите с корпорацията дали човек, който е отказал да се подложи на процедура за допуск, е чел този конфиденциален документ и дали не можем да предположим, че в някаква посока е изтекла информация, попита той.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР