В сегашната ситуация е важно да се формира действащо правителство,

...
В сегашната ситуация е важно да се формира действащо правителство,
Коментари Харесай

Огнян Минчев: Важно е да има действащо правителство, да няма отново еднолично президентско управление

В сегашната обстановка е значимо да се образува настоящо държавно управление, с цел да не се постанова още един микромандат на еднолично президентско ръководство. Коалицията не е единствения метод за основаване на настоящо държавно управление. Такава позиция изрази политологът Огняна Минчев в профила си във Facebook.

Пълният текст на обявата:

Разхищението на парламентарно време за борби, в които не знаеш къде отиваш води до непредвидени резултати. Единственият късмет да се надигнем против проблемите си и да се опитаме да ги решим е да създадем разлика сред личните си ползи - групови, партийни - и ползите на страната като цяло. Не настоявам, че едните ползи са значими, а другите - не. Бих желал единствено да изразя мнение, че жертването на народен интерес в условия на рецесия за реализиране на колективен интерес по правилото " колкото по-зле - по-добре " е деяние с бумерангов резултат. Тридневната сага с избора на парламентарен ръководител илюстрира тази теза задоволително красноречиво.

Оттук нататък е в действителност значимо да се образува настоящо държавно управление, с цел да не се постанова още един микромандат на еднолично президентско ръководство. Коалицията не е единствения метод за основаване на настоящо държавно управление. Бих желал да припомня, че в условия на доста мощен политически спор след рухването на второто държавно управление на Луканов, двете съществени обединения, съперничещи си на сцената - Съюз на демократичните сили и Българска социалистическа партия - реализираха съглашение за програмно държавно управление с избрани задания, което да поеме ръководството до привършване мандата на Велико народно събрание - приемането на нова конституция.

В актуалната политическа обстановка, в която конфликтът е не по-малко изострен, едно сходно държавно управление може да изведе страната в нова политическа обстановка до момента в който взема решение настоящи и неотложни проблеми в ръководството на страната. Кредитът за сходен кабинет може да бъде конвенционален, времевата му рамка - закрепена, а участниците - контрактувани. Подкрепата за сходен кабинет не анулира, не отсрочва и не реалокира настрана главните проблеми на политическия спор - в случай че желаете, на политическия спор. В последна сметка обаче, политиката е развой, който би трябвало да основава законно ръководство. Без този резултат политическото съревнование губи разликите си с елементарен обществен скандал.

Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР