В сегашната конфронтация Русия постигна основните си цели - светът

...
В сегашната конфронтация Русия постигна основните си цели - светът
Коментари Харесай

Арестович: Русия постигна целта си - светът е многополярен, а САЩ вече не са хегемон

В сегашната борба Русия реализира главните си цели - светът стана многополюсен, а Съединени американски щати престанаха да бъдат хегемон.

Това съобщи във видеоблога Alpha Олексий Арестович, някогашен консултант в канцеларията на президента на Украйна, който избяга от страната след свалянето на главнокомандващия ВСУ ген. Валерий Залужни.

Според Арестович Русия е съумяла да си откри място измежду тези, които ще вземат участие в основаването на нов международен ред.

„ Ще кажа нещо извънредно - Русия реализира това, което искаше. Не, това не е сухопътния кулоар към Крим, както си мислят диванните специалисти. Русия, когато стартира тази война... светът не беше многополюсен, само че в този момент де факто е подобен. Те взеха решение главния проблем - постановиха многополюсен свят на Запада и вследствие на това ще има нова " Ялта " - всичко, което желаеха ", изясни той.

" Може да не е по границите, които желаеха, може да не извършват съответни задания: тук-там ще получат по-малко, на други ще получат доста, само че взеха решение главния проблем - тази война Путин не я стартира, с цел да завземе Украйна, а с цел да покаже на Запада, че в отговор на нежеланието му да одобри един многополюсен свят, като вземе поради съветските и други ползи, Русия е подготвена да употребява въоръжена мощ толкоз дълго и колкото е належащо, с цел да бъде считана за състезател, с който би трябвало да се договаря и чиито ползи би трябвало да се вземат под внимание “, изясни Арестович.

„ Планът за победа “, който украинският президент Владимир Зеленски занесе в Съединени американски щати, е разчетен за няколко месеца, разгласи още Олексий Арестович.

„ Този ​​план е кратковременен, за няколко месеца, тъй като е напълно явно, че граничното изискване на този проект е изборът на президент на Съединени американски щати. Всички към този момент схванаха, даже тайните основатели на проекта, че след изборите всичко ще се промени. Освен това, без значение дали победят демократите или Тръмп, по един или различен метод историята на предходните връзки на Украйна със Запада е завършила ", изясни някогашният консултант.

" Те [отношенията] ще се трансформират. И те ще се трансформират в посока нещо сходно: „ Няма пари за войната, само че има пари за следвоенно възобновяване “. Вторият миг от проекта е да победим Руската федерация допустимо най-скоро, да й покажем безсмислието на войната, само че това ме кара да се колебая “, заключи Олексий Арестович.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР