Израелските въздушни удари в ивицата Газа убиха най-малко 22 палестинци във

...
Израелските въздушни удари в ивицата Газа убиха най-малко 22 палестинци във
Коментари Харесай

22 палестинци убити в Газа, докато Израел се бие на два фронта

Израелските въздушни удари в линията Газа убиха минимум 22 палестинци във вторник, споделиха медици, до момента в който израелските сили се биеха с водените от Хамас бойци в Рафах, покрай границата с Египет, предава " Ройтерс ".

Насилието в Газа ескалира редом със между Израел и подкрепяните от Иран сили на Хизбула от другата страна на границата на Израел с Ливан.

Израелски танкове напреднаха в северните и западните региони на Рафах, сражавайки се с бойци от Хамас и " Ислямски джихад ", съгласно локални поданици и изказване, оповестено от двете палестински въоръжени групи. Жителите споделиха, че израелската войска е взривила няколко къщи в източните и централните региони на града.

Въоръжените крила на Хамас и Ислямски джихад споделиха, че бойци са атакували нахлуващите сили с противотанкови ракети, детонирали към този момент сложени бомби и минометен огън.

Палестинските здравни чиновници споделиха, че 22-мата души са били убити при няколко израелски въздушни удара в централната и южната част на Ивицата Газа. При един от ударите шестима палестинци бяха убити, в това число три дами, в къща в Нусейрат, един от осемте исторически бежански лагера на територията, споделиха те.

Все още няма коментар от израелската войска.

Повечето от 2,3 милиона поданици на Газа бяха разселени за съвсем една година война, защото израелските въздушни и артилерийски удари трансфораха огромна част от палестинския анклав в отломки. Повече от 41 400 палестинци са били убити при израелското нахлуване, съгласно министерството на опазването на здравето в Газа.

Войната, най-смъртоносната борба в продължаващия десетилетия израелско-палестински спор, беше провокирана на 7 октомври, когато бойци на Хамас нападнаха Израел, убивайки 1200 души и вземайки към 250 заложници, съгласно израелските данни.

Във Вашингтон президентът на САЩ Джо Байдън остава решен да реализира преустановяване на огъня в Газа и договорка за заложниците с Хамас, като в същото време се стреми да понижи напрежението на границата на Израел с Ливан, сподели във вторник съветникът по националната сигурност на Белия дом Джейк Съливан.

" Той безусловно не се е отказал ", каза Съливан в изявление за MSNBC часове преди Байдън да се обърне към Общото заседание на Организация на обединените нации за финален път като президент.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР