В седмото си поредно издание на 28 април в Драгоман

...
В седмото си поредно издание на 28 април в Драгоман
Коментари Харесай

Седмият Байк и рън за Чепън на 28 април става част от Българските колоездачни серии

В седмото си следващо издание на 28 април в Драгоман едно от най-големите надпревари за планинско тичане и колоездене „ Байк и рън за Чепън “ се изкачва на ново ниво: конкуренцията става част от Българска колоездачна лига (БКЛ) и към този момент дава право на квалификационни точки за годишното класиране на БКЛ.
Велосъстезанието се разделя на 2 съществени категории XCM и Хоби.
В XCM „ Рейс Серии “ могат да взeмат присъединяване всички искащи, които са регистрирани към Българска Колоездачна Лига и желаят да вземат участие в годишнoто класиране (при поръчка за присъединяване в тази категория всеки нерегистриран все още участник ще бъде регистриран автоматично). Всеки приключил ще завоюва точки, важащи за годишното класиране на БКЛ. Надпреварата в дисциплината ХСМ ще се организира по разпоредбите на БКЛ.
В категория Хоби може взе участие всеки, който по дадена причина няма предпочитание да се съревновава за продобиване на точки за класирането на БКЛ.
Организатори на събитието са магазини „ Стената “ и Община Драгоман
За подробна информация за категориите и регистрация в тях искащите да вземат участие могат да намерят на линк: https://chepan.stenata.com/register/
Дистанциите остават както и до момента – маратон (42 км) и полумаратон (21 км)и в двете посоки, тичане и колоездене, като категориите при бегачите остават непроменени – мъже и дами на съответните дистанции. Стартът за всички е пред община Драгоман като състезателите в по-късата отдалеченост вършат една обиколка,а по-издръжливите минават през още една като цялото трасе е под формата на осморка, което значи, че няма повтаряне на пейзажите, които следват състезаващите се по пътя към тяхната цел назад към финала, още веднъж пред Община Драгоман.
И тази година за всички състезатели е очакван атрактивен стартов пакет, както и свежи плодове и енергийни вкусотии на старт/финала и подкрепителните пунктове. Предстои да бъдат оповестени премиите, които по предписание влизат в приложимост на дейния байкър, бегач и алпинист.

Вече 6 години „ Байк и рън за Чепън “ събира стотици фенове на рисковите прекарвания, дейния метод на живот и красивата българска природа, а сред тях са както самите участници в надпреварата, по този начин и пристигналите да ги поддържат близки и другари. За тях притегателна мощ има и богатото биоразнообразие на района, като Чепън планина предлага невероятна гледка към Сърбия от най-високата си точка връх Петровски кръст, а в една къса разходка из мостчетата на Драгоманското тресавище могат да бъдат видени редки типове птици, завръщащи се от своето зимно леговище в южни земи.
По традиция, редом със надпреварата за възрастни, най-малките също ще могат да премерят силите си в детско велосъстезание на площада пред Община Драгоман с доста веселба и супер награди за деца.
Една от най-отличителните и запаметяващи се характерности на „ Байк и рън за Чепън “ пък е, че всяка година цялостен вагон на БДЖ транспортира изцяло гратис мераклиите да се състезават край Драгоман от Централна гара София до крайграничния град като ги оставя на мястото на събитието тъкмо в точния момент, броени минути преди да стартира програмата на самото съревнование.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР