В седмицата в която училищата в София са в грипна

...
В седмицата в която училищата в София са в грипна
Коментари Харесай

Арт занималня за деца се организира в седмицата на грипната епидемия

В седмицата в която учебните заведения в София са в грипна почивка, една от опциите за занимания на децата е арт занималнята, която провежда Easyart Foundation в галерията на Държавна организация архиви. Занималнята ще работи от 29.01 до 02.02, от понеделник до петък, от 10.00 ч. - 17.00 ч. Темата е " История на изкуството ".

Обучението на децата включва теоретична и практическа част. Децата се срещат с даден интервал от историята на изкуството, друга артистична техника, типична за интервала, както и с едни от най- забележителните творби на изкуството в международната история. Практическата част включва основаване на творби, с помощта на разнообразни артистични техники.

Програмата включва часове по Първобитно изкуство, където децата се учат на изобразяване с въглен, сангин и ръце; Изкуството на Древния Египет (правят релеф и пишат йероглифи); Старогръцко изкуство с образование по чернофигурна и червенофигурна керамика; Средновековно изкуство (витражна техника и правене на стъклопис); Ренесанс (рисуване на портрет акрил върху платно); Импресионизъм (рисуване на пейзаж с пастели); Кубизъм (колажна техника); Поп арт (правене на реклама с фулмастери).

Заниманията са безвъзмездни в случай че детето е съпроводено от родител. Повече информация и телефони за записвания има на фейсбук страницата на фондацията.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР