В седмицата, посветена на София Филм Фест“, в Радиоприемница“ ни

...
В седмицата, посветена на София Филм Фест“, в Радиоприемница“ ни
Коментари Харесай

Станислав Тодоров: Историята, която разказва един филм, трябва да грабва зрителя

В седмицата, отдадена на „ София Филм Фест “, в „ Радиоприемница “ ни гостува Станислав Тодоров, който е режисьор на „ Дъвка за балончета “ – един от най-дискутираните филми от края на предходната година.

Филмът имаше над 75 хиляди фенове, което е сносно като резултат. Все отново, това беше нискобюджетен, непретенциозен, градски филм, само че стигна до необятен кръг от фенове, което ме радва, сподели режисьорът.

Филмите би трябвало да стигат до фенове, не могат да бъдат единствено фестивални, тогава те се трансформират единствено в опити - когато единствено фестивалите ги виждат, а феновете са 3000.

Нещата би трябвало да бъдат съчетани. Добрият филм е добър филм, без значение дали стига до фестивал и дали стига до доста фенове.

Важното е историята, която споделя филмът, да бъде разказана доста добре, да бъде хубава и да сграбчва.

За „ Дъвка за балончета “ Станислав Тодоров сподели, че това е една любовна история сред мъж и жена, които се срещат откакто не са се виждали 25 години и последователно стартират да си спомнят какво са били като деца. Има едно заричане, което са си дали като деца, като в границите на кино лентата се вижда дали то е изпълнено или не.

Филмът ще бъде показан в границите на „ София Филм Фест “, а прожекцията ще бъде на 14 март, от 16:00 часа, в кино „ Люмиер “.
Целия диалог на Лъчезар Христов със Станислав Тодоров - чуйте в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР