В седмицата на политическите страсти, около разклащането на Четворната коалиция,

...
В седмицата на политическите страсти, около разклащането на Четворната коалиция,
Коментари Харесай

От идол на градската десница Бойко Атанасов се превърна в номинация на Възраждане за КПКОНПИ

В седмицата на политическите пристрастености, към разклащането на Четворната коалиция, една номинация за шефския пост в Комисията за противопоставяне на корупцията и за лишаване на нелегално добитото имущество (КПКОНПИ) разбуни духовете. Прокремълската опозиционна партия „ Възраждане “ издигна за поста следователя Бойко Атанасов.

Вече седма година, колкото е мандатът на един основен прокурор, Бойко Атанасов е стартиран от демократичните медии като „ бунтовния глас “ в правосъдната системата, герой за правдивост, безконечен конкурент от вътрешната страна на всички основни прокурори. Заради писанията в медиите от кръга „ Капитал “, Атанасов е добре признат и в протестърско-прогресивния политически набор, характеризиращ се и със своите русофобски пристрастия. Свързаната с фараона-беглец от българското правораздаване Цветан Василев организация – „ БОЕЦ “, отпред с водача й Георги Георгиев, досега бяха и най-върлите последователи на Бойко Атанасов, като постоянно го предложиха за всевъзможни обществени постове.

През последната петилетка и половина, следователят бе претендент за съвсем всички началнически постове в прокуратурата. Всъщност, Атанасов не бе претендент само за Патриарх. За сметка на това бе претендент за основен прокурор, за европейски делегиран прокурор, за административен началник на Специализирана и Софийска градска прокуратури и така нататък Парадоксално, само че в края на предходната седмица Атанасов се оказа претендент за два поста – за ръководител на КПКОНПИ и за член на Висшия правосъден съвет. На фона на маратона от състезания, в които Бойко Атанасов интензивно взе участие, човек си задава въпроса – какво тъкмо работи този следовател, с цел да си създава трудовото заплащане? Какви каузи проверява „ безконечният претендент “ за началнически постове и има ли въобще време, с цел да си прави главните отговорности? Защото, когато не взе участие в състезания, Атанасов е деен участник на всевъзможни митинги, проведени от жълтопаветните борци за права и свободи, отпред с метежника Гошо от „ БОЕЦ “.

До края на предходната седмица следователят Бойко Атанасов беше „ десният човек “. Следовател, който е подобаващ да бъде „ изваден от ръкавите “ на Христо Иванов и Атанас Атанасов, във всеки миг, в който има потребност да повдигнат претендент за пост в правосъдната система. Заради това издигането на Бойко Атанасов за ръководител на Антикорупционната комисия от „ Възраждане “ подейства като мощна пролетна стихия за жълтопаветния политически планктон. Гръм и мълнии заляха профилите на протестърския електорат в обществените мрежи. Същински потрес и смут – какво е стимулирало Бойко Атанасов да одобри номинация от прокремълската партия в 47-то Народно заседание, да не би следователят да е станал съветски сътрудник или в действителност е бил подобен, само че под прикритие? Или пък просто нашенската градска десница постоянно е била, а в този момент просто го удостоверява, спътник на хибридната политика на Путин на Балканите!?

Истината е, че издигането на номинацията на Атанасов от партия с водач, който носи красноречивия прякор „ Копейкин “ и претърпяната трансформация у следователя, приказва за моралния интегритет на „ борците за правосъдна промяна “. Дори Гошо от „ БОЕЦ “ не можа да скрие преживения катарзис от измяната на Бойко Атанасов, определяйки номинацията на „ Възраждане “ като „ професионално и политическо самоубийство и изменничество към жителите “.

Метаморфозата на Бойко Атанасов е най-голямото доказателство за това, че не е значимо какво приказват политическите деятели за качествата на техните „ претенденти “ и представители за даден пост, бил той и в правосъдната власт. По-важното е какви са дейностите им, тъй като единствено си представете през днешния ден, че следователят в действителност бе заел някой от постовете в правораздаването, за които Христо Иванов, Атанас Атанасов и Георги Георгиев са ни убеждавали, че е заслужен. Дали Бойко Атанасов щеше да гони съветски шпиони, в случай че беше основен прокурор или би ли запорирал имуществото на някой, обвързван с Русия олигарх, или първо ще пита номиниралия го Костадин Костадинов?

За зла орис, на самия Атанасов и за номиниралата го партия предишния уикенд сътрудниците на следователя дадоха най-точната оценка за неговите професионални, а и личностни качества. Макар дейното му промотиране от най-малко 7-8 години в медиите, като претендент за член на правосъдния съвет, в събота Бойко Атанасов съумя да събере едвам 24 гласа, над 10 пъти по-малко от определения или към 6% от общия брой на следователите у нас.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР