В седмичната проектопрограма на парламента ще бъдат обсъдени промените в

...
В седмичната проектопрограма на парламента ще бъдат обсъдени промените в
Коментари Харесай

Депутатите обсъждат увеличаване на минималната заплата НА ЖИВО

В седмичната проектопрограма на Народното събрание ще бъдат разисквани измененията в Кодекса на труда, импортирани от Българска социалистическа партия, които плануват минималната работна заплата да се дефинира в размер на 50 на 100 от междинната брутна заплата за страната за интервал от 12 месеца.

С измененията в Кодекса на труда се планува механизмът за минималната работна заплата да е използван още от първи юли, което ще усили размера й до сред 850-890 лв..
Това, съгласно вносителите от левицата, ще компенсира приходите поради растящите цени и инфлацията.

Парламентът да разиска план на решение за възлагане на министъра на стопанската система и промишлеността да предприеме всички нужни дейности пред " Централен депозитар " АД по вписването на безналичните акции от Община Варна в интерес на страната от капитала на " Международен панаир Пловдив ", планува проектопрограмата на Народното събрание (НС) за тази седмица.

Проектът на дневен ред е оповестен на уеб страницата на законодателната институция.

Точката за Пловдивския панаир е включена в плана на стратегия по предложение на ПГ на „ Продължаваме промяната-Демократична България “. Утре е първата сряда от месеца и според правилника на Народно събрание парламентарните групи могат да оферират точки в дневния ред, които се преглеждат всъщност.

От ПГ на „ Възраждане “ са предложили депутатите да обсъдят план на решение за преустановяване на съглашението сред държавното управление на Република България и държавното управление на Съединени американски щати за съдействие в региона на защитата. От Движение за права и свободи желаят депутатите да прегледат на първо четене промени в Закона за тютюна, тютюневите и обвързваните с тях произведения, а от „ Българска социалистическа партия за България “ – на първо четене промени в Кодекса на труда.

В проектопрограмата на Народното събрание е и проекторешение за смяна в състава на Комисията по конституционни въпроси, импортирано от ръководителя на ПГ на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ. Включено е и проекторешение, препоръчано от служебния кабинет, за установяване на спомагателен период за събиране на доходи, за осъществяване на разноски и за даване на прехвърляния.

В проектопрограмата за седмицата е първото четене на промени в Закона за чужденците в Република България, в Търговския закон, в Закона за ръководство на етажната благосъстоятелност, както и в Закона за пазарите на финансови принадлежности. Предвижда се депутатите да обсъдят и законопроекта за ратификация на интернационален контракт (LOA) BU-D-QAH „ За създаване на системи за сигурност на пространствата за предпазване на класифицирано съоръжение и въоръжение с подредба „ US Secret ” за самолети F-16 Block 70 “ по програмата FMS на Съединени американски щати. В седмичната проектопрограма е и ратификация на актовете на ХХVІІ конгрес на Всемирния пощенски съюз.

Предвижда се депутатите да обсъдят на първо четене и промени в Кодекса за обществено обезпечаване и в Закона за поощряване на заетостта. В петък не е очакван постоянен парламентарен надзор.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР