В седми пореден мач от Серия А Рома не успя

...
В седми пореден мач от Серия А Рома не успя
Коментари Харесай

Нов крах за Рома! Допусна обрат и загуба срещу Фиорентина в края

В седми следващ мач от Серия А Рома не съумя да стигне до победа. Тимът, воден от Жозе Моуриньо позволи поврат и загуби с 1:2 от Фиорентина като посетител. Двата тима премериха сили в мач от 37-ия кръг на италианския шампионат.

„ Вълците “ поведоха с ранен гол на Стефан ел Шаарауи в 11-ата минута, само че позволиха поврат за три минути в края на постоянното време. Точни за „ виолетовите “ бяха Лука Йович и Нанитамо Иконе.

След провалянето Рома загуби теоретични шансове за топ 4 и Шампионска лига. Римляните ще се надяват да си обезпечат присъединяване в най-престижния европейски клубен шампионат през спечелването на Лига Европа.

Рома е 6-и с 60 точки, над 4 зад четвъртия Милан, до момента в който Фиорентина е на деветата позиция с 53.

В 11-ата минута гостите излязоха напред в резултата. Ола Солбакен отклони към Ел Шаарауи, който от чиста позиция нямаше по какъв начин да пропусне.

В 26-ата минута Солбакен пропусна да удвои задатъка на римляните, само че ударът му беше блокиран.

Точно преди почивката Рома направи нови два пропуща на Ел Шаарауи и Андреа Белоти.

В 47-ата минута от Фиорентина имаха искания за дузпа поради игра с ръка на Джанлука Манчини, само че съдията подмина обстановката и остави играта да продължи.

Така се стигна до заключителните 10 минути от постоянното време. Рома продължаваше да води с един гол разлика. Фиорентина обаче наказа пропуските на гостите и стигна до успеха след поврат.

В 85-тата минута резултатът беше подравнен. Роландо Мандрагора беше открит с центриране в наказателното поле. Той отклони към Лука Йович, който вкара за 1:1.

Секунди по-късно домакините стигнаха до обрата. Иконе получи в наказателното поле и осъществя, оформяйки крайния резултат.

В последния кръг от Серия А Рома посреща Специя, до момента в който Фиорентина гостува на Сасуоло.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР