В сайта на БНТ вече има нова опция - чатбот,

...
В сайта на БНТ вече има нова опция - чатбот,
Коментари Харесай

Чатбот в сайта на БНТ отговаря на въпроси за COVID-19 денонощно

В уеб страницата на Българска национална телевизия към този момент има нова алтернатива - чатбот , с който може да си пишете когато и да е на денонощието и по всички въпроси, свързани с COVID-19 - признаци, метод на предаване, успеваемост на маските и физическата отдалеченост, въздействието на пандемията върху психологичното здраве, както и данни за имунизациите.

Името му е HealthBuddy . Той към този момент оказва помощ в редица страни от Западна и Източна Европа. За първи път и българска медия открива тази опция пред онлайн потребителите си.

От през днешния ден може да откриете В десния ъгъл ще откриете полето за диалог. Там може да видите и най-често задаваните въпроси , за които роботът към този момент е събрал единствено тествана и достоверна информация.



Чатботът е запомнил и може да даде всички характерни за страната настоящи телефони. Това е и мястото, на което може да сигнализирате за рискови подправени вести и клюки. Роботът ще ревизира достоверността на слуховете, като употребява тествани източници на информация от целия свят.

Това е нова платформа, създадена взаимно от районните офиси на Детския фонд на Организация на обединените нации (УНИЦЕФ) за Европа и Централна Азия и Световната здравна организация (СЗО) в Европа за подкрепяне жителите на тези райони в битката с пандемията.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР