В съвременния свят много хора вярват в различни древни вярвания,

...
В съвременния свят много хора вярват в различни древни вярвания,
Коментари Харесай

Сряда, четвъртък и петък: Какво не трябва да правите в тези дни от седмицата, ако искате да не ви сполетят беди

В актуалния свят доста хора имат вяра в разнообразни антични вярвания, които са следвали нашите предшественици. Например, убеждението, че избрани неща не би трябвало да се вършат в разнообразни дни от седмицата, с цел да не се предизвикат неуспехи и несгоди.
Какви вярвания съществуват във връзка с сряда, четвъртък и петък? И най-важното – коства ли си да имаме вяра в тях?
Оказа се, че има много съществени легенди и суеверия, свързани с тези три дни от седмицата.
И освен това – в тези дни не би трябвало да вършим избрани неща другояче ще ни застигне огромна пакост.

Сряда
Сряда е много удобен ден. Но има няколко класа, които би трябвало да бъдат отсрочени за още един ден, с цел да се отстранен неуспехите в близко бъдеще. Суеверието за този ден твърди, че, като стартира нов бизнес в сряда, човек излага на риск всичко: ето за какво нашите предшественици не са предприемали нов бизнес в средата на седмицата.
Така че срядата не е подобаваща за пътешестване, изключително в случай че планирате да останете на ново място известно време. Смята се, че пътуванията в сряда ще бъдат краткотрайни и заради разнообразни условия човек ще бъде заставен просто да си тръгне.

Съществува мнение, че в сряда не би трябвало да се водят нови хора на работното място, тъй като най-вероятно е сходно съдействие да не бъде сполучливо и продължително.
Четвъртък
В четвъртък шансът чака всички, които вземат някакво значимо решение. В този ден обаче не се предлага да се отдавате на риск и завършения или да бързате.
Има такова поверие, че в четвъртък никога не можете да игнорирате интуицията си. Въз основа на вярванията на нашите предшественици, в четвъртък можете да избегнете неприятности и несгоди, в случай че деликатно слушате сърцето си и обръщате внимание на знаците, изпратени от Вселената.

Градинарите и фермерите се пробват да не засаждат нищо на този ден, тъй като реколтата ще бъде слаба или изцяло нулева. По-специално това поверие важи за картофите и горските плодове.
Смята се, че в четвъртък би трябвало да мълчите и да не казвате нищо ненужно. Опитайте се да не давате празни обещания, тъй като проектите, замислени в четвъртък, съвсем несъмнено няма да се осъществен.
Петък

В петък хората нормално получават чудесна опция да се срещнат с сродна душа или да разрешат финансови усложнения. Въпреки обстоятелството, че петък се смята за добър ден за сантиментална връзка, не трябва да ходите до олтара – всяка женитба на този ден ще бъде несполучлива.
Трябва да се внимава и по време на пътешестване, началото на образованието и промяната на местожителството. Подобни решения, взети в петък, може да са несполучливи.
Петъкът също се смята за неподходящ ден за градинарите.
Приятни сънища, които човек сънува в петък вечер, може да се осъществен, само че е по-добре да не говорите на другите за тях. Въпреки това, в случай че видите нещо неприятно или злокобно в сънищата си, пробвайте се да забравите за кошмара, тъй че още веднъж да не го „ наградите ” още веднъж.

Според вярванията на античните мъдреци, в петък спалното долни дрехи също не би трябвало да се сменя: сходно деяние може да докара до неприятни сънища и даже кошмари.
Ето още едно поверие във връзка с петък: чистенето на дома в петък може да докара до фамилни кавги. Нашите предшественици са вярвали, че жена, която мие пода в този ден, рискува просто да „ измие “ други членове на фамилията от къщата.
Инфо: jenata.blitz.bg

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР