В съвременния свят, където начинът на живот и храненето оказват

...
В съвременния свят, където начинът на живот и храненето оказват
Коментари Харесай

Д-р Хаджиилиева разкри пред Искра.бг: Какви са опасностите при неправилно хранене, алкохол и дрога

В актуалния свят, където методът на живот и храненето оказват доста въздействие върху здравето, гастроентерологията се трансформира в една от основните области в медицината . Тази компетентност се занимава с диагностика, лекуване и предварителна защита на болесттите на храносмилателната система, в това число стомаха, червата, черния дроб, жлъчния мехур и панкреаса.

В изявление за Искра.бг доктор Лина Хаджиилиева , специализант по гастроентерология в Многопрофилна болница „ Бургасмед “, разкрива най-честите аргументи за посещаване при експерт и акцентира значимостта на предварителната защита и съответното лекуване . Д-р Хаджиилиева акцентира, че гастроентерологията се сблъсква с необятен набор от болести.

„ Най-често това са функционални нарушавания, като синдром на дразнимите вътрешности и функционална диспепсия, както и метаболитни нарушавания, свързани с чернодробна стеатоза. Превенцията и ранната диагностика играят основна роля в сполучливото ръководство на тези положения „, разяснява експертът. Д-р Хаджиилиева обясни:

„ Черният дроб е от значително значение за здравето, изпълнявайки редица жизненоважни функционалности, в това число детоксикация и метаболизъм. Увреждането му може да има дълбоки последици. “

Д-р Хаджиилиева акцентира рисковете от алкохолна и наркотична приложимост, които могат да доведат до съществени чернодробни болести .

Според гастроентеролога уравновесеното и разнообразно хранене е пиедестал за попречване на голям брой болести. В взаимозависимост от здравословното положение могат да се наложат специфични диети , като безглутенова диета при глутенова ентеропатия или средиземноморска диета при стеатоза на черния дроб.

„ За слагане на точна диагноза е належащо осъществяването на разнородни диагностични процедури, измежду които ултразвукови проучвания, ендоскопия и лабораторни проби. Точната диагноза е основа за ефикасното лекуване, като в някои случаи могат да се предлагат и различни лечения под медицински контрол “ , акцентира доктор Хаджиилиева.

Гастроентерологията дава значими принадлежности за поддържане на здравето на храносмилателната система. Превенцията, в това число здравословният метод на живот и хранене, играе основна роля в избягването на болесттите на храносмилателната система . В случай на признаци, свързани с храносмилането, ранното послание към експерт може доста да усъвършенства качеството на живот на пациентите.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР