В съвместна операция сръбската и хърватската полиция задържаха 17 души,

...
В съвместна операция сръбската и хърватската полиция задържаха 17 души,
Коментари Харесай

В Сърбия и Хърватия задържаха 17 души за контрабанда на мигранти в ЕС

В взаимна интервенция сръбската и хърватската полиция задържаха 17 души, обвинени в контрабанда на десетки имигранти в Европейския съюз, оповестява сръбското министерство на вътрешните работи, представено от " Ройтерс ".

Сърбия е в центъра на миграционната рецесия през 2015 година и 2016 година, когато стотици хиляди хора, избягали от войни и беднотия в Близкия изток и Азия, потеглиха през Балканите, с цел да доближат до Европейския съюз.

Този маршрут бе дейно затворен предходната година, само че не престават да идват доста мигранти, основно от Турция през България. Много мигранти употребяват контрабандисти, с цел да доближат до Европейски Съюз.

В изказване министерството на вътрешните работи оповестява, че арестуваната в Белград и в четири северни града група е от 12 сърби и един афганистанец. Полицията в прилежаща Хърватия задържа още четирима обвинени, сподели той.

" Смята се, че тази незаконна група улеснява противозаконното прекосяване на границата и пренос... общо 82-ма са мигрантите от Афганистан, Иран и Ирак, от които са взели 1500 евро на човек ", се споделя в известието.

Официални данни сочат, че в Сърбия има към 4,500 имигранти в държавни лагери. Правоохранители настояват, че още стотици са разпръснати в столицата Белград и градовете по хърватската граница.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР