В съвместна декларация, публикувана от Великото национално събрание на Турция

...
В съвместна декларация, публикувана от Великото национално събрание на Турция
Коментари Харесай

Великото национално събрание на Турция призова Палестина и Израел да започнат преговори за траен мир

В взаимна декларация, оповестена от Великото национално заседание на Турция по отношение на израелско-палестинския спор, бяха наказани всички офанзиви, които са директно ориентирани към цивилни и методите за групово наказване, които задълбочават безкрайната филантропична покруса в Газа.


Под декларацията стоят подписите на 6 политически партии във Великото национално заседание на Турция. В декларацията се акцентира, че огромният брой цивилни жертви в споровете в Палестина и Израел, обстрелването на гражданска инфраструктура и фактът, че цивилните са оставени в неспособност да посрещнат даже най-елементарните си потребности, нараняват съвестта, съобщи Анадолската организация.

Подчертавайки, че капацитетът на рецесията да се популяризира в други райони съществено заплашва районната сигурност и непоклатимост, в декларацията се споделя: „ Изискване на закона, съвестта и хуманността е да се пазят цивилните при всевъзможни условия и да се заобикалят практики, които съставляват групово наказване. За да няма това напрежение непоправими последствия, всички страни би трябвало да обезпечат мир-сигурност-стабилност. Приканваме ви към сдържаност и здрав разсъдък в границите на нашата визия. "

В декларацията се показва, че последните събития по линията Палестина-Израел за следващ път разкриват нуждата от намиране на заслужено, всеобхватно и трайно решение на този проблем, който дълго време предизвиква неописуема тъга, обезсърчение и болежка, посредством договаряния и на основата на откритите параметри на Организация на обединените нации за решение с две страни.

Великото национално заседание на Турция прави следните констатации:

„ Решението на въпроса Палестина-Израел не е в ръководството на следствията, а в премахването на главните аргументи за проблемите. Последните събития са резултат от противозаконната окупация и обвързваните с нея политики, които не престават в продължение на 56 години. Палестинците, чиито земи, живот и бъдещи очаквания са били отнети, през днешния ден са изправени пред нова и невиждана обстановка. „ Палестинецът е под невиждана блокада. Спирането на храна, сила и филантропична помощ за Газа, където живеят два милиона души и която към този момент се е трансформирала в затвор навън с 16-годишна обсада, както и безразборното обстрелване на цивилни селища, са очевидно и тежко нарушаване на интернационалното право. "

В декларацията се споделя, че е от значително значение да се постави завършек на продължаващите практики на окупация в окупираните палестински земи допустимо най-скоро и да се реализира обективен мир, и се отбелязва следното:

„ Цялата интернационална общественост, изключително Съветът за сигурност на Организация на обединените нации, в този момент би трябвало да поеме отговорността да насочи страните към заслужено решение въз основа на визията за решение за две страни без в допълнение закъснение. Траен мир в Близкия изток е вероятен единствено с заслужено решение на въпроса Палестина-Израел. Ние ясно повтаряме, че е допустимо да се сътвори самостоятелна, суверенна и географски интегрирана страна Палестина, основана на границите от 1967 година, със столица Йерусалим.

Като политически партии с групи във Великото национално заседание на Турция, ние чакаме страните в споровете в Палестина и Израел да спрат да ескалират споровете в Палестина и Израел и да не се насочват към цивилни въз основа на възгледите, които изброихме нагоре. „ Осъждаме всички офанзиви, които са ориентирани директно към цивилни посредством способи за групово наказване, които задълбочават безкрайната филантропична покруса в Газа, и приканваме Палестина и Израел да стартират договаряния за непрекъснат мир без по-нататъшно закъснение, с цел да реализиран заслужено и трайно решение въз основата на две страни. “ /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР