В Съвета за електронни медии днес и утре се провеждат

...
В Съвета за електронни медии днес и утре се провеждат
Коментари Харесай

СЕМ изслуша четирима от кандидатите за генерален директор на БНТ

В Съвета за електронни медии през днешния ден и на следващия ден се организират чуванията на претендентите за общоприет шеф на Българската национална телевизия.

Днес бяха изслушани журналистът Сашо Диков, някогашният основен юрист на Българска национална телевизия и някогашен шеф на правната дирекция в БНР Ирина Величкова, спортният публицист Сашо Йовков и Василена Матакиева, която е член на управителния съвет на Българска национална телевизия.

Българска национална телевизия се нуждае от смяна, а в концепциите на изслушаните от Съвет за електронни медии четирима претенденти през днешния ден методът е друг.

Журналистът Сашо Диков разяснява, че най-важното е връщането на доверието към Българска национална телевизия:

" Тази свещена крава, наречена Българска национална телевизия, никой не смее да пипне десетки години. Гръбнакът на Канал 1 би трябвало да бъде вести и журналистика ".

Другият претендент - Ирина Величкова, откри, че Българска национална телевизия е в рецесия и евреме за рестарт:

" За жал програмните схеми - тъй като те са 4 - на Българска национална телевизия, наподобяват на дрипави кърпени черги. Несъответстващи с лицензите, за които са издадени ".

Сашо Йовков взе участие за трети път в състезанието. За него финансирането на публичните медии би трябвало да става посредством % от Брутният вътрешен продукт:

" Това може да стане по един-единствен метод, с цел да се отървем от " любовната " прегръдка на политиците ".

Българска национална телевизия 1 да остане политематичен канал, а Българска национална телевизия 2 - територия на просвета и обучение, предлага Василена Матакиева, която е и настоящ член на Управителния съвет на Българска национална телевизия. Тя добави, че хората в Българска национална телевизия са нейния капитал:

" Защото в Българска национална телевизия работят над 1300 души, действително в този момент заетите щатни бройки са 1190, а в комерсиалните малките екрани броя им е по-малко от половината. Веднага изяснявам - личната продукция, която създава Българска национална телевизия, е в пъти повече от тази на комерсиалните малките екрани, които създават вести и известно количество журналистика ".

Останалите четирима претенденти за общоприет шеф на публичната телевизия ще бъдат изслушани на следващия ден, 28 юни, оповестява БНР.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР