В същото време приливната вълна е принудила руските войски да

...
В същото време приливната вълна е принудила руските войски да
Коментари Харесай

Зеленски: ООН и Червеният кръст не изпратиха спасителни екип в района на”Нова Каховка”

В същото време приливната вълна е принудила съветските войски да се правят отстъпка от позициите си в региона на Херсон, сподели боен представител.

Десетки хиляди хектари земеделска земя в Южна Украйна са под вода, а възобновяване на почвата ще отнеме доста време и средства, твърди украинското земеделско министерство.

 

Зеленчуците, плодовете, зърнените и маслодайните семена са главните артикули, които се отглеждат на засегнатата земя. Украйна е международен главен производител и експортьор на зърно и маслодайни семена.

 

Наводненията, породени от разрушаването на язовир " Нова Каховка ", са принудили съветските войски в Херсонска област да се отдръпват на дистанции от пет до 15 километра, сподели Наталия Хуменюк, представител на южното командване на Украйна.

 

Москва укорява Киев, че украинската войска обстрелва съветските избавителни екипи в окупираната част на Херсонска област. А украинският президент Володимир Зеленски, който посети потърпевшия район, упрекна интернационалните организации Организация на обединените нации и Червения кръст, че не са изпратили избавителни екипи.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР