В САЩ не достигат около 80 000 шофьори на камиониЗатова

...
В САЩ не достигат около 80 000 шофьори на камиониЗатова
Коментари Харесай

110 000 долара заплата за шофьор на камион в САЩ

В Съединени американски щати не доближават към 80 000 водачи на камиони

Затова фирмите са подготвени да заплащат от ден на ден за тях. В "Уолмарт " заплатите доближиха 110 000 $ на година.

По данни на асоциацията на превозвачите на артикули в Съединени американски щати в сектора липсват към 80 хиляди водачи на камиони. До 2030 година броят им може да се удвои, написа.

Заплащането единствено за година се е нараснало с 11 %

С нарастване на заплащането фирмите желаят да компенсират дефицита. Скокът на заплатите се дължи на внезапното повишаване на търсенето на артикули в Съединени американски щати. Търговците се надпреварват да възвръщат запасите, които са били изчерпани по време на пандемията, а производителите бързат да доставят елементи и първични материали, с цел да възстановят спряното или кратко произвеждане, написа "Уолстрийт Джърнъл ".

Надеждата им е, че макар продължителното работно време, дългото неявяване от фамилията и сложния метод на живот, който постоянно е стресов и вреден, спомагателните пари ще стимулират повече хора да изберат тази специалност. Според анкета, извършена след стотици хиляди водачи и компании в сферата, заплащането през 2021 година се е покачило приблизително с 11 %. Шофьорите в Съединени американски щати получават приблизително 70 хиляди $ на година.

Някои от интервюираните водачи са били наети от американската верига супермаркети "Уолмарт ". В началото на тази година "Уолмарт " разгласи, че ще заплаща на водачите си 110 000 $ за първата година. За съпоставяне: това е междинната заплата на финансовите анализатори и консултанти в Съединени американски щати. Въпреки това годишни заплати от към 100 000 $ към този момент не са необичайност в бранша на товарните транспорти като цяло.

Необходима е оптимизация на работните процеси

Някои специалисти обаче се съмняват, че нарастването на заплащането ще реализира предстоящите резултати. Според специалиста по логистика Дейвид Корел тези нараствания постоянно са мъчно забележими за чиновниците, които нормално не получават закрепена заплата, а съответна ставка на километър. Съгласно настоящите разпореждания водачите на камиони могат да прекарват на пътя най-много единадесет часа в денонощието.

Корел открива, че доста водачи постоянно са зад кормилото единствено по 6,5 часа дневно, а през останалото време чакат да бъдат разтоварени или изпратени по подобаващ курс.

"Вярвам, че американските водачи на камиони са хронично незаети ", изяснява Корел по време на чуване в Конгреса, представен от “Франкфуртер Алгемайне Цайтунг”. В резултат на това водачите печелят приблизително доста по-малко от оповестеното от фирмите. Затова, вместо да се покачват заплатите, специалистът предлага първо да се усъвършенства успеваемостта на работните процеси, да вземем за пример благодарение на по-интелигентни логистични стратегии.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР