В САЩ например няма никакви ограничения. Родителите могат да нарекат

...
В САЩ например няма никакви ограничения. Родителите могат да нарекат
Коментари Харесай

Как е забранено да кръстиш детето си

В Съединени американски щати да вземем за пример няма никакви ограничавания. Родителите могат да нарекат детето си както решат. Малко американци обаче се вземат решение да дадат на детето си някакво смахнато име, макар че в множеството щати не съществуват експлицитни забрани.

Едно правосъдно дело от далечната 2009 години да вземем за пример разкрива преживелица в щата Ню Джърси. Родители на дете, наречено Адолф Хитлер, подават иск против сладкар, който отхвърля да изпише това име върху тортата.
Съдът оправдава сладкаря. Никой обаче не принуждава родителите да сменят името на сина си, тъй като не нарушават закона. Според законодателството на щата, те могат всячески да нарекат детето си „ стига името да не съдържа псувни, числа и знаци. “

За възбраните и имената, с които родителите не могат да кръстят детето си в разнообразни региони на света, споделя изданието  Travel + Leisure.

- Във Франция през 2015 г бе неразрешено името Нутела (Nutella), тъй като това е комерсиална марка на течен шоколад. Вместо това момиченцата се кръщават Ела (Ella).

- В Швеция под възбрана е името Икеа (Ikea), тъй като се свързва с известна компания за произвеждане на мебели.

- В Япония е неразрешено родителите да кръщават детето си Акума (Akuma), тъй като в превод това значи „ демон “. В реалност писмена възбрана няма, само че управляващите приканват родителите да заобикалят това име.

- В Нова Зеландия под възбрана е името Луцифер – ясно е за какво.

- В Мексико детето не бива да носи името Робокоп (RoboCops).

- В Португалия възбраната е детето да бъде наречено Том, а алтернативата е Томас. Защото законодателството не позволява да се записват съкратени имена.

- В Малайзия под възбрана са имена, които значат плодове и зеленчуци.

- В Италия е разказан случай, в който родителите се нарекли детето си дневно от седмицата - Venerdi (на италиански значи петък), само че никой от служителите в общината не възразил.

Продължава на страницата на

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР