В САЩ болните от т.нар. пост Ковид или дълъг Ковид

...
В САЩ болните от т.нар. пост Ковид или дълъг Ковид
Коментари Харесай

Проф. Чавдар Ботев: 600 000 българи имат пост COVID, най-често паник атаки и главоболие

В Съединени американски щати болните от така наречен пост Ковид или дълъг Ковид са към 20 млн. Бройката на тези хора у нас е към 600 хил. Това каза хематологът проф. Чавдар Ботев в предаването " Денят ON AIR ".
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 32646
По думите му доста от лекарите у нас не знаят за това и не подхващат лекуване.  

" Лонг Ковид към този момент се приема за неврологично заболяване ", изясни професорът и добави, че се усилва броят на хората, които развиват уплахи или имат така наречен " скачащи признаци "  - боли ги главата, имат паник офанзиви, опасяват се да излязат на открито. Хората стават по-агресивни или по-апатични, изпитват хронична отмалялост, изясни той.  

" Най-честият синдром е хроничната отмалялост - в Съединени американски щати са към 1 млн. души ", сподели проф. Ботев и добави, че това отново е обвързвано с увреждане на нервната система.  

Той разясни, че вирусът често нападна чувствителни елементи на мозъка, стига се и до нарушавания на щитовидната жлеза, която дава отговор за силата на тялото. 

По думите му недоволствата може да са психиатрични или кардиологични, само че би трябвало да се предприеме лекуване на неврологично заболяване.  

Той изясни, че скоро в България ще има таблица със признаци, които разказват пост Ковид и по този начин лекарите ще могат да разграничават това заболяване и да предписват вярното лекуване.  
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР