В САЩ 57-годишният капитан на рибарска лодка Джон Бросард и

...
В САЩ 57-годишният капитан на рибарска лодка Джон Бросард и
Коментари Харесай

Акула беше погълната от гигантско морско чудовище пред очите на рибари

В Съединени американски щати 57-годишният капитан на рибарска лодка Джон Бросард и екипажът му се пробваха да примамят дребна акула край крайбрежията на Гудланд във Флорида, само че уловът им мигновено беше обхванат целия от голямо морско творение.  

Рибарите забелязали три злокобни тъмни сенки, дебнещи под лодката им, само че не могли да схванат какъв тип риба е. Едно от съществата изскочило от водата и погълнало акулата на един мирис, пише Daily Express. Капитанът на кораба гледал с неразбиране по какъв начин рибата отплува с плячката си и къса въдицата. По-късно мъжът разпознава тези същества като атлантски голиати.

„ Ние хващахме акули, когато внезапно два или три голиата се мотаеха под лодката и чакаха нашия улов. Просто си помислихме, уау, това е необикновено, нещо ще изяде акулата и е по-голяма от нея. Бяхме в действителност сюрпризирани. И по този начин, то погълна акулата, свърши с нея и прекъсна въдицата ", сподели мъжът.


Рибарят и неговият екип считат, че гигантският групер тежи минимум 500 паунда (малко над 226 кг), а черноносата акула е дълга към три фута (почти 1 метър). Бросард сподели, че са ловили риба на място, което може да бъде рисково даже за най-страховитите хищници, известно като Флорида Евърглейдс.

Смята се, че регионът е дом на акули, алигатори, крокодили, питони, делфини и морски крави. Капитанът на рибарската лодка сподели, че това е място, където „ всичко се пробва да изяде всичко останало “.

Изданието отбелязва, че голиатските групери са едни от най-големите риби в морето. Те също по този начин играят значима роля в хубавичко екосистема на кораловия риф, защото оказват помощ за поддържане на салдото като топ хищници.

Превод: GlasNews
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР