В съобщение, публикувано в Държавен вестник, Ердоган казва: необходими са

...
В съобщение, публикувано в Държавен вестник, Ердоган казва: необходими са
Коментари Харесай

Ердоган заплаши медиите с репресии заради ”вредно съдържание”

В известие, оповестено в Държавен вестник, Ердоган споделя: " нужни са ограничения за отбрана на " националната просвета “ на Турция, както и за попречване на опцията развиването на децата да бъде неподходящо, вследствие на излагане на нездравословно наличие във всички медии “.

Ердоган е на власт от близо 20 години и постоянно подлага на критика медийното наличие, което е в прорез с консервативните ислямски полезности, поддържани от неговата партия.

Около 90% от огромните медии в този момент са благосъстоятелност на страната или са " близки " до държавното управление.

Западни съдружници и критици обявиха, че Ердоган е употребявал несполучлив опит за прелом през 2016 година, с цел да заглуши несъгласието и да подкопае обществените права и толерантността. Правителството отхвърли това, заявявайки, че ограниченията са нужни заради сериозността на заканите, пред които е изправена Турция и че свободата на религиозното изложение е възобновена в в миналото мощно световна република, предава Ройтерс.

Надзорният орган за радио и телевизия RTUK има пълномощията да отстранява наличие. Органът глобява телевизионни станции за фрагменти, които съгласно него нарушават турските полезности - като " еротични " музикални видеоклипове или с препратки към ЛГБТ, или наличие, което счита, че е обидило президента.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР