В Санкт Петербург е била убита гражданската активистка Елена Григориева,

...
В Санкт Петербург е била убита гражданската активистка Елена Григориева,
Коментари Харесай

В Русия е убита гражданска активистка

В Санкт Петербург е била убита гражданската активистка Елена Григориева, участничка в акциите на демократичното, антивоенното и ЛГБТ-движенията, заяви правозащитникът Динар Идрисов, представен от основания в Рига уебсайт „ Медуза “.

Тялото на Григориева е било намерено на 21 юли на няколко стотин метра от вкъщи й, захвърлено в храстите, написа петербургското издание „ Фонтанка “. Криминалистите са открили 8 прободни рани, нанесени с нож. Двама души са разпознали тялото – Александър Миронов, който оказва помощ на задържаните при манифестации деятели, и Александър Хмельов, открит гей и духовник от Асоциацията на християнските евхаристични общности. Днес те са удостоверили, че Григориева е взела участие дружно с тях в митингите и е нощувала в полицейските арести.

„ Напоследък тя стана жертва на принуждение и постоянно беше заплашвана с ликвидиране. Лена и юристът й се обръщаха към правоохранителните органи и за насилието, и за заканите, само че някаква забележителна реакция откъм полицията нямаше. Всичко е в стила „ щом ще ви убиват – позвънете “. Тя не съумя да позвъни “, написа във Facebook приятелят на убитата Динар Идрисов. 

Идрисов напомня и убийството на деятеля константин Синицин през 2018 година Според него следствието не стигнало до отговори, а наказаният за убийството му по-скоро няма никакво присъединяване в закононарушението.

Разследващите към момента нямат обвинен, по-рано се съобщаваше, че евентуалният убиец е 40-годишен мъж, роден в Башкирия. Григориева е защитавала освен половите малцинства, към които причислявала и себе си, само че е протестирала и против съветската военна експанзия в Украйна, и против съответни политици.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР