В Съни бийч“ твоят образ Младен е един от най-любимите

...
В Съни бийч“ твоят образ Младен е един от най-любимите
Коментари Харесай

Всеки трябва да изиграе своята роля: Иво Аръков

В „ Съни бийч “ твоят облик Младен е един от най-любимите на феновете. С кого от останалите персонажи би седнал с кеф да пиеш по биричка?

Предполагам, че с персонажа на Жоро (б.а. - в ролята е Даниел Пеев).

Има ли някое варненско лафче, което ти си вмъкнал в репликите на Младен?

Конкретна имитация – не. Има отношение и акцент. Но в този момент, в трети сезон, има сладки думички от улицата, които сме употребявали, като сме били деца. Така че по-скоро в трети сезон има лафчета, които са занимателни.

Имаш няколко епизода в турския сериал „ Ирония на ориста “ (б.а. - един епизод е 2 часа, само че в България го разрушават на 2 или 3 елементи, надлежно броят на епизодите там и тук е различен), в това число подиуми с Къванч Татлъту. Ако би трябвало да посочиш едно нещо за себе си като артист, което най-добре те презентира – това ли би била визитката ти?

Това е добра визитка, тъй като е една от най-популярните ми изяви, които са пълноценна, качествена, добре изиграна роля и е била по-дълготрайна, в сравнение с изявите ми в американските филми, в които съм бил досега. Това е сериал, който е доста известен в целия свят, има почитатели от Бразилия, Испания, Италия, Южна Корея, Франция, Южна Африка... Това ми е асъдействало за повече известност, в сравнение с общо всички американски филми, а има не малко, в които съм взел участие.

Как се справяш с хейта? Успяваш ли да извлечеш нещо потребно от него или го игнорираш?

С част от хейта доста се развличам. Но за злобарите и за хейт мненията имам особено място в сърцето си. Това са най-качествените почитатели. Те са тези, които не стопират да мислят за теб. Отделят доста време, наблюдават те доста прецизно и се интересуват надълбоко. Техните опити да напишат нещо неприятно, което да ме предизвика, е друга форма на комплимент. Но тези, които имат чиста и откровена обич към мен, също не ги пропущам! Те са главната ми религия и основа да не преставам да създавам!

А получавал ли си ум от вида „ С толкоз мускули не е доста добре да си артист, изпускаш функции! “?

Не, за мускулите нищо не са ми говорили. По-скоро беше за зъбите и смяната за моята усмивка. Това беше, което хората ми ровичкаха в живота. По време на НАТФИЗ аз имах извънредно криви зъби и първата голяма рецензия, която се изля върху мен, беше „ Защо, по дяволите, не си остави чаровната кривозъба усмивка! “. Защото, нали, велики актьори по света, в това число Том Харди и други, си били оставили зъбите да им бъдат симпатично криви и по какъв начин може да си сложа брекети. Това беше първият чудноват метод, по който хората си изливаха страстите върху мен. Това, което върша, го върша поради себе си, тъй като аз желая да се одобрявам. На мен ми е досадно на всеки поотделно да се изяснявам. В такива обстановки нищо положително не мога да извлека. Обичам да споделям, че омразата е друга форма на обич. Има много хора, които са незрели, не могат да споделят страстите си като зрял човек. Има хора на по 30-40-50, които са към момента с развиването си на 12-14-16-годишни, които не знаят по какъв начин да изразят себе си. Буквално нощес бях на едно мероприятие с мои другари и станах очевидец на такава обстановка. Има красива жена, която стои на бара и господин, който се пробва по някакъв метод да вземе нейното внимание, единствено че той се опита да го завоюва по един много неконвенционален метод – посредством всевъзможни чупки, посредством някакви доста странни парадни неща. Зрялото продобиване на вниманието е, когато отидеш да се запознаеш и започнеш диалог. Хората не знаят по какъв начин да поддържат връзка. Хората са не-зре-ли. И аз по тази причина мощно предлагам хората да вървят на спектакъл. Да вървят на спектакъл, тъй като това е единственото място, където могат да видят квинтесенцията на живота. От точка А до точка Б за час и половина време виждаш на сцената по какъв начин човек се ражда, живее и умира. За час и половина – целият този живот. И можеш да проследиш повода и следствията. И по тази причина одобрявам „ Вуйчо Ваньо “ – една страхотна пиеса, която изяснява нещата от живота в най-чистата си форма. Или примерно филмът „ Сибирският бръснар “ - дребни неща, които те погубват и те трансформират за цялостен живот. И по какъв начин по този начин с един от най-простите, обикновени закони на природата – причина и разследване – тук хората към момента не са наясно.

Някои ще кажат – елементарно ти е на теб да подхождаш към дамите по този начин напряко с диалог, когато изглеждаш по този метод.

Не е до това по какъв начин изглеждаш. Ако би трябвало да върша параленост примерно сред мен и Дънди (б.а. - артистът Даниел Пеев) – Дънди е също извънредно освободен човек. Той не е човек, който може да се похвали с некрасиви гаджета в своя живот. Всичко е въпрос на другарство и той е живото доказателство. И аз се веселя, че мога да употребявам този образец сега – и то без да ми се обиди.

Обиждат ли се твои сътрудници артисти, когато ги потърсят за роля, при която визията би трябвало да е на некрасив и недобре комплициран типаж?

В множеството случаи в сходен вид обстановка те се окачествяват и се класифицират. Естествено, допускам, че на никого не му е прелестно да го слагат в категория „ грозноват “, „ пълен “ или „ неприветлив “, макар че аз постоянно съм казвал – когато един артист изцяло схване себе си с всички позитиви и негативи, открива напълно разнообразни палитри, от които може да се възползва оптимално. Така че – да, има го и то е чисто човешко като страст. Но в последна сметка, самата специалност изисква ти да бъдеш изцяло безсъвестен, даже и със себе си. Всичко е един доста огромен план, в който всеки би трябвало да изиграе своята роля и всеки, който е получил своята роля, би трябвало да бъде безусловно наясно с концепцията за това какво съставлява.

С кого от мускулестите международно известни артисти се асоциираш, при кого от тях откриваш себе си по някакъв метод?

Аз бих се класифицирал като Крис Хемсуърт. Първо, че имаме аналогия. И второ – по метода, по който аз обичам да играя, имаме идентичен колорит – обичам в сериозна обстановка да въвеждам нотка комедия.

Последната пиеса, която изгледа?

Последната пиеса, която гледах, беше в НАТФИЗ, авторска пиеса – „ Кастинг “ – на един доста надарен мой сътрудник – Борис Лапшов. А филм или сериал? Аз виждам доста филми. Старая се да виждам най-малко по един нов филм дневно. Jersey Girl – само че не мога да кажа, че съм го изгледал още, не съумях да го завърша през днешния ден. Но гледах един сериал на Нетфликс преди няколко дни – The Fall of the House of Usher. Много прекрасен сериал, доста ми хареса – детективски, с много окултизъм и мистичност – чаровно! „ Спанак с картофи “ на пазарджишкия спектакъл е пиесата, която те върна в театъра – по какъв начин стана? Аз се върнах се, с помощта на театралния продуцент Кирил Кирилов. Той доста настояваше, гледал е доста мои спектакли, дори още в НАТФИЗ – като артист по какъв начин пораствам. Той доста държеше да се върна и успяхме да намерим заглавието, което да ми пасва на това, което желая да кажа. Премиерата беше предходната година, в края на май. Много готина пиеса е, „ Спанак с картофи “ – за трима футболни съдии. Двама от тях вършат мизерии на третия, който е най-амбициозният, който желае да успее. Впоследствие, той не съумява – сътрудниците му са създали всичко допустимо той да се изложи в работата и да не получи покачването. Това е остаряла пиеса, играна с години. Но е настояща и до ден-днешен – за тази човешка завист и злоба, които не ти разрешават да се отскубнеш от всекидневието си и да направиш нещо по-смислено с живота си, за това по какъв начин се фиксираме в неправилната посока. С нея споделяме, че хората имат прекалено много време за губене, а не би трябвало да е по този начин. Тази черна и всепоглъщаща страст до нищо хубаво няма да те води, по-скоро ще сътвори проблеми на всички.

Коя илюзия унищожи у теб появяването на твоето бебе Тео?

Пълната ми илюзия, че не съм квалифициран да бъда татко. Това е нещо, което ми направи усещане и нещата се случиха по-нормално, естествено и хармонично. Преди това имах терзания, че вероятно няма да се оправям, че нещо ще бъде не както би трябвало. Аз постоянно съм бил леко спънат в ръцете и се притеснявах дали няма да ударя, да не счупя нещо – само че се оказа, че това е мит. И когато едно дете си е твое, по напълно друг метод гледаш на нещата.

Поспряха ли се малко фенките след неговото раждане?

Аз действително в никакъв случай не съм обръщал внимание какъв брой последователки имам от сантиментална позиция. Приемам ги като всички мои поддръжници, които харесват това, което върша. Не съм ги квалифицирал като кой какви ползи има към мен. Не мога да бъда за всекиго брачен партньор или най-хубав другар. Няма по какъв начин да виждам на нещата по подобен метод. Затова не мога да кажа, само че допускам, че би трябвало да имам към момента, като се вземе поради, че не съм на напреднала възраст.

Нещо, което да споделиш за край?

Бих поискал всички да сме здрави! Живеем в забавни времена и сме огромни късметлии, тъй като имаме опцията да създадем скок в нашето духовно израстване и се надявам всички заедно да го изпълним. Защото имаме тази потребност и просто имам вяра, че положителното ще победи!

Източник: actualno.com

създател: СЛАВА
...
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР