В самоковското село Алино производители са се събрали да изразят

...
В самоковското село Алино производители са се събрали да изразят
Коментари Харесай

Картофопроизводители: Хора с връзки избягваха проверките, изсипваха им пари от джип

В самоковското село Алино производители са се събрали да изразят терзанието си

Картофопроизводителите са подготвени на протестни дейности поради прекъсване на дотации. Над 2300 от тях ще останат без работа, предизвестяват от сектора, осведоми

В самоковското село Алино производители са се събрали да изразят терзанието си. Георги Червенков споделя, че съзнателно или не браншът ще бъде пометен. "Обвързаната поддръжка се явява огромно перо от поддръжката. Заради късия вегетационен интервал и безпаричен почвен състав в Самоковско може да се гледат единствено картофи. Затова имаме потребност от ограничения, които да запазят активността ни ", признава той.

По думите му растеж в цените на картофите не е вид. "Няма да можем да сме конкурентни на вноса, картофите просто ще седят ", споделя още Червенков. Според него в последните години хора "с верните контакти са избягвали инспекциите, а от джип са се изспивали пари ".

"Можем да измислим инструкции по ограниченията, които да филтрират измамниците. Така поддръжката ще фокусирана, а може и да е по-малка, с цел да не отиват средствата при субсидийни номади ", акцентира той.

Според различен производител въпреки всичко има догадка за повишение цената на картофа на база на цената в Западна Европа. От министерството прецизират, че картофите за нишесте са възможни за поддръжка, само че в региона се отглеждат единствено трапезни, по тази причина се търси вид за нова поддръжка.

Производителите споделят, че сега 65 - 70 стотинки е добра цена за кг на едро.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР