В сагата около Илон Мъск и придобиването на Twitter има

...
В сагата около Илон Мъск и придобиването на Twitter има
Коментари Харесай

Мениджърът на Twitter, който не падна на колене пред Илон Мъск

В сагата към Илон Мъск и придобиването на Twitter има от всичко по малко – като се изключи явен основен воин. Може би това най-сетне се трансформира, написа Bloomnerg.

Поредица известия сред Илон Мъск и изпълнителният шеф на Twitter Параг Агравал, изтекли в интернет, разкри по какъв начин двамата са се скарали, което вероятно има връзка с буксуването на договорката за придобиването на обществената мрежа от създателя на Tesla.

Сагата в резюме

Мъск контракти договорка за закупуване на компанията против 44 милиарда $, само че след това даде заден ход и опита да скапе съглашението. Twitter заведе дело против милиардера в опит да го принуди да завърши договорката и двете страни би трябвало да се изправят пред съда на 17 октомври, с цел да решат разногласието.

Вчера (4 октомври) акциите на Twitter) скочиха с 15 на 100, откакто Блумбърг заяви, че милиардерът Илон Мъск възнамерява да продължи по проект и да придобие компанията против 54,20 $ за акция, заяви CNBC. (Търговията с акции на Twitter беше спряна незабавно след съобщението). Според организация Блумбърг, която цитира осведомени източници, Мъск е отправил последното си предложение в писмо до Twitter. CNBC удостоверява, че такава оферта е изпратена.

Ако договорката бъде осъществена, бъдещето на един човек в Twitter остава неразбираемо. Това е сегашният шеф Параг Агравал, демонстрират изтеклите диалози сред тях.  

Почти никой не звучи добре в 40-те страници текстови известия, оповестени предходната седмица от съда на Делауеър като част от безкрайния театър „ Twitter против Мъск “. В тях вземат участие вложители и банкери, другари на Илон Мъск деликатно подклаждат егото му, огромни медийни фигури раболепно се стремят към изявление.

Дори съоснователят и някогашен основен изпълнителен шеф на Twitter Inc. Джак Дорси, който се опита да убеди Мъск да се причисли към борда на шефовете и по-късно да се опита да направи компанията частна, метафорично смъква личните си облекла на сцената. „ Много съм благополучен, че вършиме това “, написа той, до момента в който Мъск е на прага да стане член на борда. „ Развълнувах се, когато научих, че най-сетне е допустимо. “

Във всичките изтекли страници със известия само Параг Агравал се обръща към най-богатия човек в света по-равнодушно

Първоначално Агравал, който работи в Twitter повече от десетилетие и беше назначен за основен изпълнителен шеф предишния ноември, е общителен към индивида, който може да стане един от неговите шефове в борда на шефовете. „ Очаквам с неспокойствие да работим в тясно съдействие и да намерим способи да използваме времето си допустимо най-ефективно, с цел да подобрим Twitter и публичния диалог “, написа той на 3 април.

През идващите няколко дни Мъск и Агравал споделят непосредствено посредством текстови известия, говорейки си за писане на код, и имат най-малко по един телефонен диалог, като Мъск излага някои от концепциите си за смяна. „ Би било отлично да отменим непрекъснатите забрани, като се изключи спам сметки и тези, които категорично приканват към принуждение “, написа той на Агравал на 5 април. Шефът на Twitter не дава отговор на този текст (ако го направил, това не е включено в изтеклите данни).

Вместо това, Агравал кани Мъск да приказва за своите характерни механически хрумвания за обществената мрежа. „ Отнасяйте се към мен като към инженер, вместо като към основен изпълнителен шеф “, написа той, обещавайки да оцени предложенията на Мъск неутрално. „ Искам да чуя всички хрумвания – и ще ви кажа кои имат капацитет и кои не. И за какво “, написа Агравал на 7 април. Той също по този начин моли Мъск да приказва с екипа на Twitter и да дава отговор на хората, в това число на „ някои от хората, които са смутени, че сте забъркани и като цяло не ви харесват по някаква причина “.

И тогава нещата се обръщат грандиозно 

На 9 април Мъск отбелязва в туит рано сутринта, че някои известни хора разгласяват нередовно и пита: „ Туитър умира ли? “

По-късно Агравал написа: „ Вие сте свободни да пишете „ Умира ли Twitter? “ или каквото и да е за Twitter “, „ само че моя отговорност е да ви кажа, че това не ми оказва помощ да направя Twitter по-добър в актуалната обстановка. “ Той приказва за вътрешно напрежение, разпръскване – евентуално на работните екипи – и за повредена дарба хората да правят работа.

След това Мъск избухва, изпращайки SMS на Агравал: „ Какво свърши тази седмица? “ и написа „ Няма да се причисля към борда. Това е загуба на време “, преди да обещае вместо това да направи компанията частна.

След тази борба Мъск наподобява изпитва злост към шефа на Twitter. Пред Комисията за скъпи бумаги и тържища седмица по-късно Мъск декларира: „ Ако договорката не проработи, като се има поради, че не вярвам в управлението, нито имам вяра, че мога да предизвикам нужната смяна на обществения пазар, ще би трябвало да преразгледам позицията си на акционер.

В края на април Джак Дорси посредничи за телефонен диалог сред Агравал и Мъск. Следващите текстове допускат, че Агравал е отказал да бъде дисциплиниран угодник. След това Дорси написа на Мъск: „ ясно е, че не можете да работите дружно “. След това се пробва да оправдае Агравал, като в действителност подкопава имиджа му: " Параг просто се движи прекомерно постепенно и се пробва да угоди на хората, които няма да бъдат щастливи, без значение какво прави. "

Разбира се, Агравал към момента не заслужава прослава. Под неговото относително ново управление, обществената мрежа Twitter към момента е изправена пред големи провокации, в това число огромно текучество на чиновници и ниски цени на акциите.

Ако американският съд постанови наложително придобиване на Twitter и договорката се усъществи, бъдещето на Параг Агравал в Twitter остава неразбираемо. Но неговият професионализъм и хладнокръвен звук в диалозите с Мъск, както и настояването създателят на Tesla да обмисли своите амбициозните, само че без елементи проекти за Twitter – е най-малкото почтено за удивление.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР