В Съединените Щати властите разрешиха на аптеки да тестват за

...
В Съединените Щати властите разрешиха на аптеки да тестват за
Коментари Харесай

Аптеки в САЩ ще тестват за коронавируса

В Съединените Щати управляващите позволиха на аптеки да тестват за ковид. Министърът на опазването на здравето Алекс Ейзар съобщи, че процедурата ще може да се прави с утвърдени от регулаторите проби.

Аптеките се включват битката с вируса след рецензии, че администрацията не е провела задоволително проби измежду популацията. На пазара към този момент се появиха редица проби, само че управляващите предизвестиха да не се употребяват такива, които не са утвърдени от Управлението по контрола на качеството на храни и медикаменти.

Битката с ковид продължава и в лечебни заведения, като специалисти молят да не се смекчават настоящите инструкции за обществена отдалеченост. Те предизвестяват, че рецесията надалеч не е завършила. За тях данните с понижаващ се растеж в броя на смъртните случаи и хоспитализации не са знак за по-ранна смяна в напътствията, тъй като това може да докара втора пагубна вълна от болести.

Ню Йорк - една отгорещите точки- означи един от най-мрачните си дни в историята с нови най-малко 779 жертви на ковид единствено за един ден. Губернаторът Андрю Куомо увери, че в щата кривата се изравнява, поради настоящите ограничения за обществена отдалеченост.

Междувременно във Вашингтон законодателите работят над идващия пакет от икономическа помощ, като президентът предлага 250 милиарда $ за дребния бизнес, а демократите желаят да видят още толкоз средства за дребни общности, защитни дрехи и купони за храна.

Съединени американски щати отделя средства и за оправянето с ковид по света. Държавният секретар Майк Помпео разгласи, че страната “продължава да играе лидерска роля в света в областите на публичното опазване на здравето и филантропичната помощ по отношение на пандемията.” Помпео сподели, че ще бъдат отделени спомагателни 225 милиона $ за здравна, филантропична и икономическа помощ.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР