В Съединените щати разследващите все още търсят мотивите зад действията

...
В Съединените щати разследващите все още търсят мотивите зад действията
Коментари Харесай

Служител на летището в Сиатъл открадна самолет и катастрофира в морето

В Съединените щати проверяващите към момента търсят претекстовете зад дейностите на мъжа, който открадна пътнически аероплан, хвърча към час в небето в региона на Сиатъл и се разруши на едва обитаем остров близо до града. На борда не е имало пасажери. Мъжът, който е умрял при опит за кацане, е единствената жертва. Властите изключват версията за терористичен акт.

В 8 вечерта локално време на летище Такома в Сиатъл 29-годишен чиновник от наземния личен състав на самолетна компания " Хърайзън Еър " съумява да се качи в аероплан, да рулира по пистата, да излети без позволение от авиодиспечерите и да лети към час в небето.

На борда на двумоторния турбовитлов аероплан със 76 места няма различен, с изключение на него. Минути след неразрешеното политане, са вдигнати два изтребителя Ф15 от военновъздушната база в Портланд.

Запис на диалога сред пилотската кабина и контролната кула хвърля известна светлина върху обстановката.
Пилот: Хей, мислиш ли, че в случай че го приземя сполучливо, самолетна компания " Аляска " ще ми дадат ли работа като водач?Авиодиспечер: Знаеш ли, мисля, че биха ти дали всяка работа, в случай че се оправиш с това.
Опит за хвърчене - това виждат очевидци от земята, които не схващат какво се случва.
" Летеше тъкмо над главите ни. Може би на десетина метра във въздуха, тъкмо над главите ни, в действителност доста близо. " " Стояхме и гледахме залеза. И самолетът щеше да се удари във водата, а братовчед ми сподели - този е вманиачен. Решихме, че някаква военна подготовка. "
При опит за кацане, самолетът се разрушава на остров с едвам към 40 непрекъснати поданици на към 40 км югозападно от летището. Засега най-вероятната версия е самоубийство.
Пол Пастър, шериф на Пиърс каунти: Няма признаци, че лицето, управлявало самолета, се е пробвало да нанесе вреди или да извърши нахлуване.
ФБР и всички въздухоплавателни служи проверяват случая. След малко спиране, летище Такома е възобновило естествената си работа.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР